Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μειμαράκης (ΝΔ): Δεν θα μοιράσουμε ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις στον λαό- Στις 21/9 θα είμαι πρωθυπουργός

Μειμαράκης (ΝΔ): Δεν θα μοιράσουμε ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις στον λαό- Στις 21/9 θα είμαι πρωθυπουργός
"Πολύ πιθανό τα επόμενα εγκαίνια της ΔΕΘ να τα κάνουμε εμείς"
«Δεν αντέχουμε άλλα πειράματα και είναι χρέος όλων μας να χτίσουμε στέρεες βάσεις», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της ΝΔ για τα επόμενα 4 χρόνια μιλώντας στην 80ή ΔΕΘ, παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.
Όπως είπε «οι αποφάσεις που θα πάρουν οι Έλληνες την επόμενη Κυριακή θα κρίνει το μέλλον όλων μας», ενώ τόνισε ότι λαού θέλοντος και Θεού θέλοντος την 21η Σεπτεμβρίου θα είναι πρωθυπουργός.
«Είναι πολύ πιθανό τα επόμενα εγκαίνια της ΔΕΘ να τα κάνουμε εμείς», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και σχολίασε την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην 80η ΔΕΘ ότι θα εγκαινιάζει την Έκθεση τα επόμενα οκτώ χρόνια.
Τόνισε δε, πως «σημασία έχει να υπάρχει η Ελλάδα και ας έρχεται όποιος είναι πρωθυπουργός να κάνει τα εγκαίνια».
Στο σημείο αυτό π πρόεδρος της ΝΔ άσκηνσε σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα που αρνείται κατηγορηματικά στην κρίσιμη αυτή καμπή της Ελλάδα να συνεργαστεί με κόμματα της αντιπολίτευσης για τη δημιουργία μιας σταθερής κυβέρνησης λέγοντας οτι "είναι πλέον καιρός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει το λαό και την πατρίδα πάνω απο το εγώ του".
Σε έντονο ύφος υπογράμμισε οτι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έφεραν τίποτα νέο και καινοτόμο, «το μόνο νέο που έφερε ο Τσίπρας είναι το νέο μνημόνιο».
Αποκάλεσε μάλιστα τον Αλ. Τσίπρα «πρωθυπουργό του εξηντάευρου», λέγοντας πως μπορεί να δυσκολεύεται να πιστέψει ότι το κόμμα του θα είναι δεύτερο στις εκλογές και ο Μεϊμαράκης πρωθυπουργός, αλλά «θα πρέπει και οφείλει να μετέχει στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, που πρόκειται να συγκροτήσει μετά τις εκλογές η ΝΔ, μιας που ο ίδιος υπέγραψε το Μνημόνιο».
Σύμφωνα με τον Ευ. Μεϊμαράκη, «από την  πρώτη ημέρα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η χώρα, που είχε μπει σε ρυθμό ανάκαμψης, άρχισε να βουλιάζει», ενώ ανεργία, ληξιπρόθεσμες οφειλές, νέα ανακεφαλαίωση τραπεζών, κλείσιμο επιχειρήσεων είναι μερικές από τις επιβαρύνσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ποτέ δεν έγινε τόσο κακό σε τόσο μικρό διάστημα», σημείωσε και πρόσθεσε λέγοντας, πως «φόρτωσαν τη χώρα με νέα χρέη και γκρέμισαν την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών προς την ελληνική οικονομία», υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «η πολιτική δεν είναι μόνο πρόσωπα αλλά και αποφάσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τις πιο καταστροφικές αποφάσεις για τη χώρα».
Μια από αυτές είναι η επιβολή των Capital Controls όπου στη μνήμη όλων, όπως είπε, θα μείνουν οι εικόνες με τις ουρές των Ελλήνων έξω από τις τράπεζες.
Χαρακτηριστική ήταν και η φράση του ότι «πολλοί παρασύρθηκαν από τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ πριν από ένα χρόνο, όμως τώρα πρέπει να συγκρίνουμε αυτές τις υποσχέσεις και να αποφασίσουμε με γνώμονα το συμφέρον της χώρας», σημειώνοντας μάλιστα ότι η ΝΔ δεν θα μοιράσει ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις στον λαό, παρά μόνο αλήθειες.
Η πρώτη δουλειά της ΝΔ ως κυβέρνησης, όπως τόνισε στην ομιλία του ο Ευάγγελος Μειμαράκης, «θα είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των εταίρων στην ελληνική κυβέρνηση, των επενδυτών στην οικονομία και των πολιτών στους θεσμούς».
Χαρακτηριστικά υπογράμμισε πως «μόλις ορκιστούμε θα καταθέσουμε ένα προϋπολογισμό που θα έχει βασικό στόχο το νοικοκύρεμα της οικονομίας», ενώ τόνισε την αναγκη «να δημιουργήσουμε ένα εθνικό σχέδιο διακυβέρνησης που θα εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις" γιατί όπως εξήγησε "δεν είναι δυνατό ότι φτιάχνει ο ένας να το χαλάει ο επόμενος".
Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε οτι το πρόγραμμα της ΝΔ βασίζεται μεταξύ άλλων, στη δημιουργία ενός πιο ευνοϊκού κλίματος για τις επιχειρήσεις «γιατί εμείς αποποινικοποιούμε το κέρδος», στόχος δεν είναι μόνο η μείωση του χρέους αλλά και η ανάπτυξη της χώρας με νέες θέσεις εργασίας και τη μείωση των φορολογικών συντελεστών που θα δώσει ώθηση στην επιχειρηματικότητα.
Ο Ευ. Μειμαράκης αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη για ανασυγκρότηση του Συντάγματος και την αλλάγη του άρθρου 16 για την ιδιωτική εκπάιδευση καθώς όπως είπε "δεν μπορούμε να συμβάλλουμε στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στο εξωτερικό όταν υπάρχει ανάγκη στην Ελλάδα ούτε να στέλνουμε τα παιδιά μας με υψηλό κόστος, να σπουδάσουν σε ξένα πανεπιστήμια".
Τέλος ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να σκεφτούν, να συγκρίνουν και να κρίνουν ώστε αυτή τη φορά να μην παρασυρθούν απο υποσχέσεις" και εξέφρασε την πεποίθησή του οτι έαν αυτό συμβεί, την 21 Σεπτεμβρίου θα είναι πρωθυπουργός για τα επόμενα 4 χρόνια.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της ΝΔ για την ερχόμενη 4ετία περιλαμβάνει τους εξής 7 άξονες:

1. Μέτρα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της ρευστότητας. Από την επομένη των εκλογών τα στελέχη της ΝΔ πιάνουν δουλειά για να φέρουμε επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.

2. Οριστική λύση για βιωσιμότητα χρέους, μείωση φόρων και στήριξη των αδυνάτων καθώς και στοχευμένες δράσεις για μείωση λειτουργικών δαπανών κατά 150 εκατ. ώστε να αρθεί το ΦΠΑ23 % στην ιδιωτική εκπαίδευση. Θεσπίζουμε άμεσα δημοσιονομικό συμβούλιο για να συγκρατεί τις δαπάνες.

3. Αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας:

- Παιδεία: Άμεση προτεραιότητα η ποιοτική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος. Θεσμοθέτηση συντονιστή για θέματα καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας.

- Τουρισμός: Έμφαση στην ποιοτική αναβάθμιση.

- Πρωτογενής παραγωγή: Άμεσος στόχος η ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας με τη μεταποίηση και την προώθηση στις διεθνείς αγορές.

- Ναυτιλία: Συστήνουμε δραστήριο ναυτιλιακό κέντρο στη χώρα μας. Μαζί με τον κόσμο της ναυτιλίας θα αναζητήσουμε νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας.

- Ενέργεια: Στρατηγικό σχέδιο για ένταξη της χώρας στον περιφερειακό ενεργειακό χάρτη. Θεσπίζουμε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων της χώρας.

4. Αναμόρφωση του κράτους. Αποτελεσματικότερο κράτος με μικρότερους φόρους. Το κράτος να λειτουργεί φιλικά προς τον πολίτη και υποστηρικτικά προς την ανάπτυξη.

- Προώθηση ηλεκτρονικής διοίκησης με στόχο την πάταξη της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση της διαφάνειας. Δημιουργία ΚΕΠ σε όλα τα υπουργεία και ενιαίο αριθμό μητρώου για όλες τις συναλλαγές του πολίτη με το δημόσιο.
- Αλλαγές για ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης.

- Νέος δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας.

5. Ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής
- Άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση προγραμμάτων επιχορήγησης επιχειρήσεων με στόχο νέες θέσεις εργασίας και διατήρησης εργαζομένων.

- Στήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων.

- Άμεση εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Δώσαμε 500 εκατ. στις ομάδες που το είχαν ανάγκη από το πλεόνασμα που είχαμε παράξει, και αυτοί κοκορεύονται που έδωσαν 200 εκατ. από το έλλειμμα που μας έφεραν, υπογράμμισε.

- Στην υγεία, ρίχνουμε το βάρος στην πρωτοβάθμια υγεία και την πρόληψη. Στήριξη στο ΕΣΥ και τις δημόσιες δομές βάζοντας τέλος στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ιδιωτικό τομέα. Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τα κενά θέσεων εργασίας στα νοσοκομεία.

6. Εξωτερική πολιτική και άμυνα. Οι θέσεις μου για τις ένοπλες δυνάμεις είναι γνωστές, τόνισε ο Μεϊμαράκης. Κατανοώ πλήρως τις πολλές δυσκολίες και δεσμεύομαι να εξαντλήσω κάθε προσπάθεια για να καλύψω τα επιχειρησιακά και προσωπικά προβλήματα του στρατιωτικού προσωπικού. Θα εφαρμόσουμε τις αποφάσεις του ΣτΕ για να καλύψουμε σταδιακά τους στρατιωτικούς.

Η ασφάλεια και η εδαφική ακεραιότητα είναι αδιαπραγμάτευτα για τη Νέα Δημοκρατία, υπογράμμισε. Αταλάντευτη θέση μας η εφαρμογή του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο. Τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας και τα ξέρουμε και τα προστατεύουμε.

- Κυπριακό: Επιμένουμε στην εφαρμογή της απόφασης του ΟΗΕ.

- Απόδημοι Έλληνες: Θα δώσουμε δικαίωμα ψήφου στις βουλευτικές εκλογές στους απόδημους.

- Ασφάλεια και μετανάστευση: Είναι χρέος κάθε ευνομούμενης πολιτείας, τόνισε, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Τουρκία για τις προσφυγικές ροές. Είναι αναγκαία η διεθνής λύση, τόνισε. Τα κράτη μέλη της Ε.Ε. οφείλουν να συμμετέχουν ισότιμα αλλά πρέπει και εμείς να κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις για να λάβουμε τα κονδύλια. Παράλληλα, θα είμαστε αμείλικτοι απέναντι στους δουλεμπόρους, να μην εκπέμπουμε εικόνα ότι είμαστε ξέφραγο αμπέλι.

7. Θεσμική εμβάθυνση και συνταγματική αναθεώρηση. Υπάρχει ανάγκη για αλλαγές που θα συμβάλλουν στην πολιτική σταθερότητα. Να μην έχουμε κάθε έξι μήνες εκλογές, σημείωσε ο αρχηγός της ΝΔ κάνοντας λόγο για διάταξη που θα διασφαλίζει και τη δεδηλωμένη αλλά και μια μίνιμουμ τριετή θητεία. Πρέπει να βρίσκουμε λύσεις μέσα από την υπάρχουσα βουλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης