Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Γιακουμάτος στο bankingnews: Πρώτο κόμμα και με διαφορά η ΝΔ στις εκλογές - Λιγότεροι άνεργοι, η υπόσχεσή της

Γ. Γιακουμάτος στο bankingnews: Πρώτο κόμμα και με διαφορά η ΝΔ στις εκλογές - Λιγότεροι άνεργοι, η υπόσχεσή της
Ο κυβερνητικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έφερε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας
Η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας έχει άμεση σχέση με την πορεία και το μέλλον της χώρας, δηλώνει σε συνέντευξή του στο www.bankingnews.gr ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Γιακουμάτος.
Μεταξύ άλλων εξηγεί πως το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να είναι το εφαλτήριο της χώρας έτσι ώστε να ανακοπεί η ύφεση και να περιοριστεί ο αριθμός των ανέργων.
Ο κυβερνητικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έφερε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Η πρώτη φορά Αριστερά ανέκοψε τις προσπάθειες των πολιτών για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος μιλά για τον πρόεδρο κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Τι λέει για τους ψηφοφόρους που επιστρέφουν στην παράταξη.
Τι κυβέρνηση πρέπει να έχει η χώρα την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης;
Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος μιλά για τη βουλευτική έδρα του, ποιος του την έδωσε και που θα τη δώσει;

Ακολουθεί η συνέντευξη του πρώην υπουργού και υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμου Γιακουμάτου στο www.bankingnews.gr:

Ποια είναι τα θετικά στοιχεία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη τα οποία είναι ικανά να φέρουν πίσω τους ψηφοφόρους τους κόμματος;

Γεράσιμος Γιακουμάτος: Η συσπείρωση της ΝΔ σε αυτές τις εκλογές, σας διαβεβαιώνω ότι θα ξεπεράσει το 90%, ενώ καθημερινά όλο και μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των συμπολιτών μας που θα ψηφίσουν αυτή τη φορά τη ΝΔ.
Και αυτό δεν σας το λέω γιατί το λένε οι δημοσκόποι, αλλά γιατί το καταγράφω στις δικές μου καθημερινές «δημοσκοπήσεις» στις πλατείες και τις γειτονιές της χώρας με τους καθημερινούς πολίτες που έχουν καταλάβει ότι «μαγικές λύσεις» δεν υπάρχουν.
Ό,τι ο τόπος έχει ανάγκη από εθνική συνεννόηση και διακομματικές συνεργασίες για να ξεπεράσει τα αδιέξοδά του.
Εθνικές συνεργασίες που ο Πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης και η ΝΔ έχουν αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρουν όταν είναι για το καλό της Ελλάδα μας.
Θυμηθείτε πόσο συναινετικά λειτούργησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και πόσο διαλυτικά και καταστροφικά για την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για το ίδιο θεσμικό αξίωμα εκλέγοντας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου!

Τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα έδιναν υποσχέσεις και κέρδιζαν ή ανέμεναν τον επόμενο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης. Ποια υπόσχεση μπορεί να δώσει η Νέα Δημοκρατία και να την υλοποιήσει;

Γεράσιμος Γιακουμάτος: Η υποσχεσιολογία και η παροχολογία, ιστορικά δεν ήταν ποτέ ίδιο της ΝΔ, το έχει πληρώσει ακριβά στις εκλογές και αυτό οφείλεται ιστορικά να της αναγνωριστεί. Να σας θυμίσω ότι, την εποχή των μεγάλων «Θα» εμείς μιλήσουμε για «ώρες ευθύνης».
Ότι την εποχή «του λεφτά υπάρχουν…» εμείς μιλούσαμε στους πολίτες για πρόγραμμα συγκράτηση και εξορθολογισμό των δαπανών.
Ότι στις υποσχέσεις «για σκίσιμο του Μνημονίου και κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων με ένα νομοσχέδιο και ένα άρθρο…» εμείς μιλούσαμε την ανάγκη συνέχιση της προσπάθειας για να βγούμε από την χρεοκοπία που είχε αρχίσει να γίνεται και να καρποφορούν οι τεράστιες θυσίες που κάνει εδώ και 5 χρόνια ο λαός.
Η ΝΔ και τώρα δεν υπόσχεται, δεν λέει ψέματα, κούφια λόγια, εύκολες υποσχέσεις και πράγματα που δεν υπάρχουν.
Εμείς αυτό που λέμε είναι την αλήθεια. Η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ.
Να εργαστούμε όλοι μαζί για να γίνουν οι μεταρρυθμιστικές και εκσυγχρονιστικές τομές που απαιτούνται στην δημόσια διοίκηση, την οικονομία.
Να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση, να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας.
Να σπάσουμε τα δεσμά της ύφεσης, της ανεργίας και των ελλειμμάτων…
Αυτή τη σκληρή, μεθοδική δουλειά είναι που υπόσχεται η ΝΔ.

Εάν η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα και σχηματίσει κυβέρνηση θα εφαρμόσει το Μνημόνιο που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας. Θα υπάρχει κάποια διαφορά στον πολίτη και τον φορολογούμενο;

Γεράσιμος Γιακουμάτος: Η ΝΔ να είστε σίγουροι ότι και πρώτο κόμμα θα είναι και Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης θα σχηματίσει με όσα κόμματα πιστεύουν στην συνέχισης της Ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας.
Και για να ξεκαθαρίσουμε: Το τρίτο και βαρύτερο Μνημόνιο για τον τόπο και το λαό, που έφερε η «υπερήφανη» διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι αποκλειστική και μόνη ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα, της διαπραγματευτικής του ομάδας και της αλλοπρόσαλλης Κυβέρνησής του.
Οι υποχρεώσεις που υπέγραψαν δεσμεύουν την χώρα και τις επόμενες Κυβερνήσεις της.
Θα σας θυμίσω όμως ότι Μνημόνιο είχε η χώρα και επί Κυβέρνησης Σαμαρά.
Όμως εμείς καταφέραμε και μέσα σε αυτά τα δύομιση χρόνια με τις θυσίες των πολιτών και αλλάξαμε πολλά.
Να σας θυμίσω ότι μεταξύ πολλών είμαστε εμείς που μειώσαμε την έκτακτη εισφορά κατά 30%.
Μειώσαμε το ΦΠΑ στην εστίαση από το 23 στο 13%.
Νομοθετήσαμε τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωση στο Πετρέλαιο Θέρμανσης.
Μοιράσαμε Κοινωνικό Πλεόνασμα 500 εκατ. ευρώ.
Μειώσαμε τις εργοδοτικές εισφορές κατά 362 εκατ. ευρώ. Μειώσαμε τον Σεπτέμβριο του 2014 τον ΕΝΦΙΑ κατά 250 εκατ. ευρώ και εφέτος είχαμε προγραμματίσει να τον μειώναμε και άλλο.
Αυτά και άλλα πολλά, σε σχέση με το Μνημόνιο που είχε υπογραφεί τα καταφέραμε γιατί υπήρξαν θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα.
Γιατί πετύχαμε οικονομικά πλεονάσματα και στόχους και βγάζαμε την χώρα αργά αλλά σταθερά από την ύφεση και θα μπαίναμε στις αγορές και στα πλεονάσματα.
Αυτό θα κάνουμε και τώρα με το απεχθές τρίτο Μνημόνιο του κ. Τσίπρα.
Και μπορούμε, όχι γιατί το υποσχόμαστε αλλά γιατί το έχουμε αποδείξει.

Τι απαντάτε στα μετεκλογικά σενάρια που θέλουν τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίζουν κυβέρνηση;

Γεράσιμος Γιακουμάτος: Τη συνεργασία αυτή την έχει απορρίψει, προς το παρόν, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας.
Επομένως, δεν ξέρω εάν και πόση σημασία έχει μια τέτοια συζήτηση.
Αυτό που νομίζω ότι έχει σημασία, είναι να υπεμθυμίσουμε ότι η ΝΔ έχει αποδείξει ότι σέβεται τις επιλογές του λαού και για το καλό της Ελλάδα είναι ανοικτή να συνεργαστεί με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου.
Και αυτό όχι γιατί το λέμε αλλά γιατί το έχουμε κάνει.
Και όχι μια φορά αλλά όλες τις φορές που απαιτήθηκε.
Να σας θυμίσω την Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα και την Κυβέρνηση Συνεργασίας Τζανετάκη;
Να σας θυμίσω την τρικομματική Κυβέρνηση (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ), και την
Κυβέρνηση Σαμαρά (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ); Ή να σας υπενθυμίσω την πρόσφατη στήριξη που έδωσε στην Βουλή ακόμα και σε αυτή την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η ΝΔ για να μην χρεοκοπήσουμε.
Εμείς είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους που πιστεύουν στην ανάγκη συνέχισης της Ευρωπαϊκή πορείας της Ελλάδας και είναι έτοιμοι για προγραμματικές συγκλήσεις.

Σε μια εκλογική αναμέτρηση δεν μπορεί να αποκλειστεί το σενάριο της δεύτερης θέσης. Στο ενδεχόμενο αυτό τι πρέπει να κάνει η πολιτική ηγεσία του κόμματος;

Γεράσιμος Γιακουμάτος: Στις εκλογές η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και μάλιστα με διαφορά.
Αυτό όχι γιατί το λέει ο Γιακουμάτος αλλά γιατί ο λαός θέλει να απαλλαγή από τα ψέματα και τα επικίνδυνα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ.
Κάτι που ο λαός το δείχνει καθημερινά από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Ρόδο μέχρι τους Οθωνούς.
Επομένως όλα τα υπόλοιπα είναι υποθέσεις άνευ αντικειμένου.

Δώσατε το παρόν στη συγκέντρωση της οδού Ρηγίλλης. Ωστόσο το εγχείρημα του προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη να ενώσει το «παλιό» με το «νέο» μπορεί να επιτευχθεί;

Γεράσιμος Γιακουμάτος: Στο αγωνιστικό ραντεβού, μπροστά από το κτήριο της οδού Ρηγγίλης 18 ήταν όλοι εκεί.
Ήταν εκεί, όχι μόνο όσοι μπόρεσαν να δώσουν με την φυσική τους παρουσία το παρόν, αλλά και όλα τα εκατοντάδες χιλιάδες στελέχη του κόμματος, απλοί ΟΝΝΕΔίτες και ΟΝΝΕΔίτισες, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτισες που διαχρονικά έχουν δώσει κάτω από τη γαλάζια σημαία αγώνες για το έθνος και τη χώρα.
Αγωνιστές, φίλοι και ψηφοφόροι της ΝΔ, που μπορεί να μην μπόρεσαν να παραβρεθούν σε αυτή τη συμβολική συγκέντρωση του νέου ξεκινήματος για την πιο κρίσιμο αγώνα για την Πατρίδα αλλά ήταν και είμαστε πάλι όλοι μαζί.
Έτοιμοι, αποφασισμένοι και αρκετά πιο συνειδητοποιημένοι μέσα από τα κοινωνικά δεινά που μας έφερε «η για πρώτη φορά Κυβέρνηση της Αριστεράς…», για να δώσουμε υπεύθυνες και σίγουρες λύσεις για να πάει η χώρα μπροστά. Να δουλέψουμε με πυξίδα την ιδεολογία και τις ιδρυτικές μας αρχές για τα εθνικά μας συμφέροντα και τις ανάγκες των πολιτών.
Να συνθέσουμε νέες πολιτικές, απόψεις, τάσεις και ιδέες, όπως υπεύθυνα έκανε πάντα η ΝΔ.
Να ενώσει την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία μας.
Για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να συγχρονίζουμε το «παλαιό» με το «νέο» Να ενώνουμε γενιές και όχι να τις διχάζουμε.
Να έχουμε την ορμή της νιότης με την υπευθυνότητα της εμπειρία.
Και ο Πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης όχι μόνο μπορεί αλλά ξέρει πως να εγγυηθεί αυτή τη «σύζευξη».
Το έχει αποδείξει τόσο ως στέλεχος της ΝΔ, ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ως βουλευτής, ως υπουργός της κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης αλλά και ως Πρόεδρος της Βουλής κατά την πιο δύσκολη κοινοβουλευτική σύνοδο της τρικομματικής αρχικά και στην συνέχεια δικομματικής συγκυβέρνησης.

Θα δίνατε τη δική σας εκλόγιμη θέση για ένα νέο και άγνωστο πρόσωπο. Πως η Νέα Δημοκρατία θα περάσει στη νέα εποχή με τα ίδια και παλιά πρόσωπα που αναμφίβολα έχουν ευθύνες για το σημείο που έφθασε η χώρα;

Γεράσιμος Γιακουμάτος: Το βουλευτικό αξίωμα, όπως και τα υπουργικά αξιώματα δεν υπήρξαν ποτέ αυτοσκοπός.
Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ανεπάγγελτος δεν υπήρξε ποτέ στη ζωή του.
Οι συμπολίτες μου στην Β Αθηνών ήταν εκείνοι που με εξέλεξαν για πρώτη φορά βουλευτή το 1999 και από τότε με τιμούν ανελλιπώς σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις για να τους εκπροσωπήσω στην Βουλή των Ελλήνων.
Και αυτό οφείλετε στο γεγονός ότι τους μιλούσα πάντα αληθινά και αυθεντικά, γιατί είμαι πάντα δίπλα τους έτοιμος να δώσω μάχες για αυτούς και την Ελλάδα.
Οι συμπολίτες μου, λοιπόν, είναι αυτοί που θα αποφασίζουν, όπως έκαναν και πριν 6 μήνες.
Ο δρόμος… στην πολιτική για όλους είναι ανοικτός προκειμένου να δοκιμάσουν και να αγωνιστούν, σε «δακτυλίδια» δεν πίστεψα ποτέ και πολλοί από εκείνους που τα έλαβαν δύσκολα μπόρεσαν να τα «κρατήσουν» για πολύ… Σε ότι αφορά τις «ευθύνες» του «παλαιού».
Δύο παρατηρήσεις έχω να σας πω.
Πρώτον, λάθη δεν κάνουν όσοι δεν εργάζονται και δεν παλεύουν στη ζωή και δεύτερον, όλα τα λάθη μαζί του «παλαιού», που λέτε εσείς, ακόμα και εάν τα συνυπολογίσετε μαζί, στον «λογαριασμό» δεν συγκρίνεται με το κόστος των εγκληματικών λαθών που μέσα σε έξι – επτά μήνες μας έφερε να πληρώσουμε οι «νέοι» του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας που είναι προσκολλημένοι σε ιδεοληψίες και πρακτικές του ότι πιο παλαιού και ξεπερασμένου υπάρχει…

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης