Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gramegna (Λουξεμβούργο): Η προσφυγική κρίση ήρθε για να μείνει – Η Ευρώπη πάντα υπήρξε ασφαλές καταφύγιο για τους πρόσφυγες

Gramegna (Λουξεμβούργο): Η προσφυγική κρίση ήρθε για να μείνει – Η Ευρώπη πάντα υπήρξε ασφαλές καταφύγιο για τους πρόσφυγες
Το προσφυγικό πρόβλημα δεν πρόκειται να επιλυθεί βραχυπρόθεσμα, διότι όσο διαρκούν οι συρράξεις στην περιοχή του Κόλπου στη Μέση Ανατολή και τη βόρειο Αφρική, θα συνεχίσουν να υπάρχουν πρόσφυγες, τόνισε ο υπ. Οικονομικών του Λουξεμβούργου
Καθώς η Ευρώπη μάχεται για να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση, που παίρνει μορφή χιονοστιβάδας, ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Pierre Gramegna, ανέφερε σε δηλώσεις του στο CNBC ότι το πρόβλημα αυτό δεν πρόκειται να επιλυθεί σύντομα.
«Η προσφυγική κρίση είναι προφανώς ένα μεγάλο ζήτημα και το πρόβλημα ήρθε για να μείνει», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται να επιλυθεί βραχυπρόθεσμα, διότι όσο διαρκούν οι συρράξεις στην περιοχή του Κόλπου στη Μέση Ανατολή και τη βόρειο Αφρική, θα συνεχίσουν να υπάρχουν πρόσφυγες».
Ο Gramegna ανέφερε ότι υπάρχει ένας αριθμός προκλήσεων που δημιουργούνται από τη μαζική εισροή προσφύγων, από τη γλώσσα και θέματα δεξιοτήτων μέχρι τον ευρύτερο πολιτισμικό αντίκτυπο από την εισροή μεταναστών.
Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου τίθεται υπέρ του σχεδίου Juncker, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός όσων καταφθάνουν είναι μικρός σε σύγκριση με τον πληθυσμό των 500 εκατομμυρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Ο Juncker ανακοίνωσε ένα σχέδιο για έναν σημαντικό αριθμό προσφύγων και γνωρίζω ότι υπάρχει ένας αριθμός χωρών που έχουν πρόβλημα με αυτό.
»Πρέπει, όμως, να αναγνωρίσουμε ότι η Ευρώπη υπήρξε πάντα ασφαλές καταφύγιο για τους πρόσφυγες», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «έχουμε ευθύνη που όλοι πρέπει να αναλάβουμε».
Ανέφερε ακόμη ότι δεν εκτιμά ότι τα οικονομικά πρόστιμα θα επιβληθούν σε χώρες που δεν θα διαδραματίσουν ρόλο στη μετεγκατάσταση.
«Είναι ένα θέμα που έχει προκύψει, όμως στην Ευρώπη έχουμε τη συνήθεια να διαπραγματευόμαστε και να καταλήγουμε σε συμβιβασμούς, επομένως είμαι σχεδόν πεπεισμένος ότι μπορούμε να κάτσουμε γύρω από ένα τραπέζι και να βρούμε τα σωστά επιχειρήματα, χωρίς να χρειαστεί να επιβληθούν ποινές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης