Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γ. Βρούτσης: Εκτιμά «τσουνάμι» απολύσεων τον Σεπτέμβριο – Απογοητευτικά τα στοιχεία για την απασχόληση και την ανεργία

Γ. Βρούτσης: Εκτιμά «τσουνάμι» απολύσεων τον Σεπτέμβριο – Απογοητευτικά τα στοιχεία για την απασχόληση και την ανεργία
Η επικίνδυνη και χωρίς σχέδιο πολιτική της συγκυβέρνησης, κοστίζει ακριβά στους εργαζομένους, σημειώνει ο βουλευτής της Ν.Δ.
Για διπλό χτύπημα στην απασχόληση κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Εργασίας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για τον μήνα Αύγουστο, που δείχνουν καθοδική πορεία της απασχόλησης, αλλά και αυτά της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν αύξηση της ανεργίας.
Ο κ. Βρούτσης, ο οποίος εκτιμά ότι θα καταγραφεί «τσουνάμι» απολύσεων τον Σεπτέμβριο, σημειώνει ότι «η δημοσιοποίηση των στοιχείων του συστήματος "ΕΡΓΑΝΗ" μηνός Αυγούστου 2015 επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά τις ανησυχίες και τους φόβους μας: μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού συνεχίζεται η καθοδική πορεία της μισθωτής απασχόλησης».
«Πιο συγκεκριμένα, τον μήνα Αύγουστο του 2015 παρατηρείται αρνητικό ισοζύγιο στις ροές μισθωτής απασχόλησης, με την απώλεια 441 θέσεων εργασίας, ενώ τον Αύγουστο του 2014 είχαν δημιουργηθεί 1.311 νέες θέσεις εργασίας, χάθηκαν δηλαδή συνολικά 1.752 θέσεις εργασίας», σημειώνει και προσθέτει ότι «αυτό προμηνύει «τσουνάμι» απολύσεων για το μήνα Σεπτέμβριο».
Όσον αφορά τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την ανεργία, ο κ. Βρούτσης επισημαίνει την αύξηση της ανεργίας «κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο του 2015 ανήλθε σε 25,2% έναντι 25,0% τον Μάιο του 2015».
Δυστυχώς, υπογραμμίζει, η επικίνδυνη και χωρίς σχέδιο πολιτική της συγκυβέρνησης, κοστίζει ακριβά στους εργαζόμενους.
»Αντίθετα, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε όχι απλά ανακόψει αλλά βελτίωνε σταθερά όλους τους κρίσιμους κοινωνικούς δείκτες.
»Χρειάζονται, λοιπόν, άμεσα δραστικές παρεμβάσεις για να αλλάξει το κλίμα στην αγορά εργασίας. Και αυτό μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το πετύχει», καταλήγει ο κ. Βρούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης