Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μεϊμαράκης στο Reuters: Μετεκλογική συνεργασία είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με τις υπόλοιπες φιλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις

Μεϊμαράκης στο Reuters: Μετεκλογική συνεργασία είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με τις υπόλοιπες φιλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις
«Προτεραιότητά μας είναι να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα»
Την επιθυμία της Νέας Δημοκρατίας για μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε εκ νέου ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters.
«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αρνηθεί, τότε θα απευθυνθούμε στις υπόλοιπες φιλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι η χώρα δεν πρέπει να χάσει την τελευταία ευκαιρία, ώστε να εξέλθει από την επταετή κρίση.
Ο κ. Μεϊμαράκης προειδοποίησε ότι μία δεύτερη, επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση θα αποδειχθεί καταστροφική για την ελληνική οικονομία, καθώς η χώρα θα διολισθήσει στην πολιτική αστάθεια.
«Είναι η τελευταία μας ευκαιρία» υπερθεμάτισε, προσθέτοντας ότι «είμαι ώριμος, είμαι έτοιμος και έχω πλάνο να βγάλω τη χώρα από την κρίση».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «κατά τη διάρκεια της βραχύβιας παραμονής του στην εξουσία, έδιωξε κακήν κακώς του επενδυτές», κλείνοντας για τρεις εβδομάδες τις τράπεζες, επιβάλλοντας κεφαλαιακούς περιορισμούς και αναστέλλοντας αρκετές ιδιωτικοποιήσεις.
«Προτεραιότητά μας είναι να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα» έσπευσε να τονίσει.
«Πρέπει να συνεργαστούμε για να καταλήξουμε σε μία συμφωνία με τους δανειστές» υπογράμμισε εν συνεχεία.
Ακόμη και εάν ορισμένες δυνάμεις δεν θελήσουν να συνεργαστούν, συμπλήρωσε, θα συγκροτηθεί μία εθνική διαπραγματευτική ομάδα, στην οποία είναι πατριωτικό καθήκον του καθενός να συμμετάσχει.
Ερωτηθείς για τους όρους της νέας συμφωνίας, διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο, έχει επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους και έχει εφαρμόσει αρκετές μεταρρυθμίσεις.
«Η Ν.Δ. θα προσπαθήσει να χαλαρώσει τη φορολογία και να επιδιώξει την αναδιάρθρωση του χρέους» σημείωσε.
Πάντως, καταλήγοντας, ο κ. Μεϊμαράκης αποσαφήνισε ότι «δεν μπορούμε να πατήσουμε το μαγικό κουμπί και επομένως, δεν μπορούμε να δώσουμε υποσχέσεις, τις οποίες δεν θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης