Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Ζητάμε να κάνετε το ΠΑΣΟΚ τρίτη δύναμη – Όχι στις απολύσεις και τις συντάξεις πείνας

Γεννηματά: Ζητάμε να κάνετε το ΠΑΣΟΚ τρίτη δύναμη – Όχι στις απολύσεις και τις συντάξεις πείνας
Να επενδύσουμε στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, τα αγροτικά προϊόντα και το εμπόριο – Ούτε ένας Έλληνας χωρίς εγγυημένο εισόδημα ως το 2019
Το παλιό σύνθημα «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο – δυνατό» προσάρμοσε στα δεδομένα της σύγχρονης εποχής η Φώφη Γεννηματά.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άρχισε την ομιλία της στο Βελλίδειο λέγοντας ότι το κόμμα της «είναι εδώ για να ξαναφέρει την ελπίδα που ενταφίασε ο κ. Τσίπρας μαζί με το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο».
Αφού η Γεννηματά υπενθύμισε ότι «πριν από ένα χρόνο ακριβώς, ο κ.Τσίπρας καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, έδινε τη 13η σύνταξη, επανέφερε αφορολόγητο 12.000 και κατώτατο μισθό για όλους 751 ευρώ και δήλωνε ότι το μνημόνιο θα είναι άκυρο από το πρώτο βράδυ της εκλογικής μας νίκης, αλλά τελικά  παρέδωσαν τη χώρα αμαχητί και υπέγραψαν ό,τι τους έδωσαν, λευκή επιταγή μπροστά στον κίνδυνο της χρεοκοπίας» παρέθεσε και μερικά αριθμητικά στοιχεία.
Συγκεκριμένα, το πέρασμα από την πρόβλεψη αύξησης του ΑΕΠ κατά 2,5% το 2014 σε πρόβλεψη για ύφεση 2-4% στο τέλος του 2015, τις απώλειες 18.000 θέσεων εργασίας σε ένα μήνα λόγω των capital controls, την απόσυρση από τις τράπεζες 40 δισ. ευρώ, γεγονός που έκανε απαραίτητη την ανακεφαλαιοποίησή τους με 25 δισ. ευρώ.
Στη συνέχεια η Γεννηματά αποδόμησε και τον Μεϊμαράκη, που προέρχεται από ένα κόμμα του οποίου «η πενταετία 2004-2009 αποδείχτηκε καταστροφική» και «τα Ζάππεια 1,2,3 άνθρακες ο θησαυρός», πριν περάσει στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.
Ζητώντας, λοιπόν, από τους Έλληνες πολίτες να κάνουν το ΠΑΣΟΚ τρίτη δύναμη η Γεννηματά πρότεινε μεταξύ άλλων:
Να σταματήσουν οι ελεύθερες ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.
Να μην υπάρχουν συντάξεις πείνας και αναξιοπρέπειας
Να αναιρεθεί η εξοντωτική φορολόγηση των αγροτών.
Να γίνει μία πιο δίκαιη και λογική φορολόγηση, ειδικά για μικρούς και μεσαίους.
Να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά.
Να επενδύουμε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας
- Στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποιητική βιομηχανία και το εμπόριο
- Στον τουρισμό με στόχο τη δημιουργία 250.000 θέσεων εργασίας, στην ενέργεια και τον ορυκτό πλούτο με στόχο 30.000 νέες θέσεις εργασίας.
Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα να βρίσκονται σε κάθε ευρωπαϊκό σπίτι με στόχο τη δημιουργία 40.000 νέων θέσεων εργασίας.
Να γίνει επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών αξόνων, με νέες ιδιωτικές επενδύσεις σε λιμάνια, αεροδρόμια και τον σιδηρόδρομο και στόχο 50.000 θέσεις εργασίας.
Να ενισχυθεί η αειφόρος ανάπτυξη για τη δημιουργία 70.000 νέων θέσεων εργασίας.
Τέλος, η Γεννηματά έθεσε τον στόχο μέχρι το 2019 να μην υπάρχει Ελληνίδα ή, Έλληνας χωρίς εγγυημένο εισόδημα, να αισθάνεται ασφάλεια και αξιοπρέπεια ο συνταξιούχος και σε κάθε άνεργο νέο να έχει δοθεί από τον ΟΑΕΔ μία τουλάχιστον ευκαιρία για επιδοτούμενη απασχόληση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης