Τελευταία Νέα
Πολιτική

Guardian: Οι απελπισμένοι Έλληνες ψάχνουν απαντήσεις, ακόμα και μετά το debate

Guardian: Οι απελπισμένοι Έλληνες ψάχνουν απαντήσεις, ακόμα και μετά το debate
«Συνήθως εκλογές προσδιορίζονται πολύ πριν από την πραγματική ψηφοφορία»
Οι πολιτικοί ηγέτες της Ελλάδας αναμετρήθηκαν χτες (9/9) σε ένα debate το οποίο θα μπορούσε να είναι καθοριστικό για το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, γράφει ο βρετανικός Guardian.
Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι στήθος με στήθος, ο Τσίπρας, ο υποστήριξε ότι μια νέα εντολή είναι ζωτικής σημασίας για την υλοποίηση του νέου μνημονίου.
«Είχαμε πόλεμο, αλλά βρέθηκε μια συμβιβαστική λύση», είπε, επιμένοντας ότι στους επτά μήνες της θητείας του αντιστάθηκε στα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας.
Οι Έλληνες κλήθηκαν να καταπιούν το χάπι του μνημονίου σε αντάλλαγμα για το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης στην παγκόσμια οικονομική ιστορία για την αποτροπή του Grexit.
O Παναγιώτης Λαφαζάνης από την πλευρά του κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για υποκρισία και ότι αγκάλιασε τα μέτρα στα οποία κάποτε ήταν τόσο κατηγορηματικά αντίθετος.
Υποστήριξε ότι η επιστροφή στη δραχμή, το πρώην εθνικό νόμισμα, θα δώσει νέα ώθηση όχι μόνο τις εξαγωγές, αλλά και σην ανάπτυξη, την απασχόληση και την παραγωγικότητα .
Σε μια προεκλογική εκστρατεία που έχει δείξει όλα τα σημάδια της ύπαρξης μιας ισοπαλίας, η συζήτηση αναμενόταν με ανυπομονησία από το εκλογικό σώμα που - ενώ κάτω από τις στερήσεις της λιτότητας και το δράμα της κρίσης χρέους της χώρας τους - εξακολουθούν να ψάχνουν για απαντήσεις.
«Συνήθως εκλογές προσδιορίζονται πολύ πριν από την πραγματική ψηφοφορία», δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας Δημήτρης Καιρίδης.
«Αλλά αυτή τη φορά ο αγώνας είναι πολύ κοντά και η συζήτηση θα μπορούσε τελικά να κάνει όλη τη διαφορά».
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατά μισή ποσοστιαία μονάδα μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία, υπενθυμίζει ο Guardian.
Παράλληλα, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ζήτησε κυβέρνηση συνεργασίας, κάτι το οποίο ο Τσίπρας ακόμη απορρίπτει, οπότε τα ενδεχόμενα είναι όλα ανοιχτά, καταλήγει ο Guardian.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης