Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Pais: Σε ένα κατακερματισμένο Κοινοβούλιο οδεύει η Ελλάδα – Κανένα κόμμα δεν επιτυγχάνει επαρκή πλειοψηφία

El Pais: Σε ένα κατακερματισμένο Κοινοβούλιο οδεύει η Ελλάδα – Κανένα κόμμα δεν επιτυγχάνει επαρκή πλειοψηφία
Η στρατηγική του κόμματος της Αριστεράς κάηκε σε μόλις επτά μήνες διακυβέρνησης από το πισωγύρισμα του δημοψηφίσματος και το πικρό μνημόνιο
Στον κατακερματισμό του νέου κοινοβουλίου που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου αναφέρεται δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «El Pais», η οποία υπογραμμίζει ότι η εκλογική περίοδος χαρακτηρίζεται από τη σοβαρή μεταναστευτική κρίση, αλλά και τον σκεπτικισμό, αν όχι απροθυμία, των ελλήνων πολιτών, οι οποίοι καλούνται να ψηφίσουν για τρίτη φορά μέσα στο έτος.
Ωστόσο, ο πραγματικός άγνωστος αυτών των εκλογών δεν είναι ποιο κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά ποια θα είναι η σύνθεση της μελλοντικής κυβέρνησης, δεδομένου ότι κανένας δεν φαίνεται να επιτυγχάνει την απόλυτη πλειοψηφία σε ένα πολιτικό σκηνικό που χαρακτηρίζεται από τον κατακερματισμό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνεται, είναι το μόνο κόμμα που επιμένει στην ανάγκη να υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία για τη σταθερότητα, αν και ορισμένα μέλη του εμφανίζονται διατεθειμένα το κόμμα να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, αλλά όχι με τον κύριο ανταγωνιστή τους, τη Νέα Δημοκρατία.
Η στρατηγική του κόμματος της Αριστεράς, η οποία κάηκε σε μόλις επτά μήνες διακυβέρνησης από το πισωγύρισμα του δημοψηφίσματος και το πικρό μνημόνιο, συνίσταται στην άρνηση ενός μεγάλου συνασπισμού.
Από την άλλη, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επιμένει ότι αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές θα ήθελε στο πλευρό της τον ΣΥΡΙΖΑ και επίσης τον Αλέξη Τσίπρα επικεφαλής μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας με προοπτική τετραετίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης