Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Β. Μεϊμαράκης, η μεγάλη έκπληξη - Το χαμηλό προφίλ του προέδρου της ΝΔ που διεκδικεί ακόμη και την πρωθυπουργία

Reuters: Β. Μεϊμαράκης, η μεγάλη έκπληξη - Το χαμηλό προφίλ του προέδρου της ΝΔ που διεκδικεί ακόμη και την πρωθυπουργία
Το στυλ του Β. Μεϊμαράκη εμπνέει τους ψηφοφόρους που ζητούν επιστροφή της Ελλάδας στη σταθερότητα και θεωρούν ότι εξαπατήθηκαν από τον Αλ. Τσίπρα
Διεκδικητή - έκπληξη της πρώτης θέσης στις επικείμενες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου χαρακτηρίζει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Β. Μεϊμαράκη, το Reuters, σε νέο δημοσίευμά του.
Όπως επισημαίνει, ο γκριζομάλλης πολιτικός, με τη σχεδόν πατρική φιγούρα, έχει μπει δυναμικά στο παιχνίδι της διεκδίκησης της πρώτης θέσης στις επικείμενες εκλογές, καθώς οι Έλληνες ψηφοφόροι μοιάζουν να έχουν κουραστεί από τον χαρισματικό αριστερό Αλέξη Τσίπρα.
Ο Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε πρόωρες εκλογές τον Αύγουστο, προσδοκώντας μια εύκολη νίκη για το κόμμα του, τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο, η σταδιακή υποχώρηση της δημοτικότητας του Αλέξη Τσίπρα έχει δώσει απρόσμενο ατού και πλεόνεκτημα στον βασικότερο αντίπαλό του, τον Β. Μεϊμαράκη.
Ο 61χρονος Β. Μεϊμαράκης, βετεράνος πολιτικός, έχει διατηρήσει χαμηλό προφίλ από τον περασμένο Ιούλιο που - ως μεταβατικός πρόεδρος - ανέλαβε τα ηνία της Νέας Δημοκρατίας.
Τότε ο Β. Μεϊμαράκης δεν θεωρείτο απειλή για τον Αλ. Τσίπρα.
Όμως τώρα, όπως επισημαίνει σημαντική μερίδα δημοσκόπων, το στυλ του Β. Μεϊμαράκη εμπνέει μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων, που ζητούν επιστροφή της Ελλάδας στη σταθερότητα, μετά τα χρόνια της κρίσης, ενώ θεωρούν ότι εξαπατήθηκαν από τον Αλ. Τσίπρα που τελικά... υπέγραψε μνημόνιο, αντί να το... σκίσει, όπως δεσμευόταν προτού αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, τον περασμένο Ιανουάριο.
"Σε περιόδους κρίσεων, οι ψηφοφόροι τείνουν να προτιμούν μια... πατρική φιγούρα", δηλώνει στο Reuters o Θ. Γεράκης, επικεφαλής της εταιρείας δημοσκοπήσεων Marc.
Η μέχρι πρότινος εύκολη εκλογική νίκη για τον Αλ. Τσίπρα έχει καταστεί ένα πραγματικό θρίλερ, αφού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δίνουν μάχη στήθος με στήθος στις δημοσκοπήσεις για την πρώτη θέση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης