Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Πρέπει να γίνουν περισσότερα για την προσφυγική κρίση - Δεν αντέχουν Ελλάδα, Ιταλία

Merkel: Πρέπει να γίνουν περισσότερα για την προσφυγική κρίση - Δεν αντέχουν Ελλάδα, Ιταλία
«Το να περιοριζόμαστε να λέμε ότι η μεταναστευτική κρίση δεν είναι δουλειά μας, είναι κάτι που δεν γίνεται ανεκτό»
Ως ένα «πρώτο βήμα» χαρακτήρισε η Angela Merkel την πρόταση της Κομισιόν για τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η Καγκελάριος κάλεσε τους Ευρωπαίους να πράξουν ακόμη περισσότερα προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κατάσταση με τους πρόσφυγες.
«Χρειαζόμαστε μια διαφορετική πολιτική ασύλου διότι το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί πλέον και δεδομένου ότι ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ιταλία είναι σε θέση να φιλοξενήσουν όλους τους πρόσφυγες που φτάνουν στα παράλιά τους» εξήγησε η Merkel.
Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες που είναι σε θέση να φιλοξενήσουν αιτούντες άσυλο θα πρέπει να συμβάλουν, υπογράμμισε παράλληλα, η Καγκελάριος, αναφερόμενη στην Τσεχία και τη Βουλγαρία - δύο χώρες που κρατούν αρνητική στάση απέναντι στο σύστημα της υποχρεωτικής ποσόστωσης.
«Το να περιοριζόμαστε να λέμε ότι η μεταναστευτική κρίση δεν είναι δουλειά μας, είναι κάτι που δεν γίνεται ανεκτό» κατέστησε σαφές, ενώ υπερθεμάτισε την ανάγκη να βρεθεί μία κοινή λύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης