Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΓΣΕΕ: Να σταματήσει εδώ και τώρα η υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευση

ΓΣΕΕ: Να σταματήσει εδώ και τώρα η υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευση
Στις 20 χιλ. υπολογίζει τις κενές θέσεις στα σχολεία η ΓΣΕΕ
Για υποβάθμιση της δημοσίας εκπαίδευσης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και ζητεί να σταματήσει αυτή «εδώ και τώρα».
Ειδικότερα, κάνει λόγο για 20.000 κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία όλης της χώρας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.
Η Γραμματεία Εκπαίδευσης της ΓΣΕΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτο φαινόμενο την έλλειψη καθηγητών και δασκάλων και σημειώνει ότι το πρόβλημα επιδεινώνεται, γιγαντώνεται και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη δοκιμαζόμενη και χειμαζόμενη ελληνική οικογένεια, ζητώντας την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων.
Προς αυτή την κατεύθυνση καλεί το υπουργείο Παιδείας και τα συναρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά χωρίς προβλήματα.
Το πρόβλημα προέρχεται από έλλειψη σχεδιασμού των τελευταίων ετών, και ζητείται η συγκρότηση εθνικής πολιτικής στα θέματα της παιδείας, αναφέρεται, ακόμα.
Η ΓΣΕΕ κατηγορεί όσους πιστεύουν ότι τα ζητήματα της παιδείας είναι ζητήματα προσωπικών και κομματικών επιλογών, τονίζοντας ότι έτσι καταργούν κατ' ουσίαν τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης