Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μεϊμαράκης: Πρόσκληση στον ΣΥΡΙΖΑ για σχηματισμό κυβέρνησης με νίκη ΝΔ - Υπό συζήτηση το όνομα του πρωθυπουργού

Μεϊμαράκης: Πρόσκληση στον ΣΥΡΙΖΑ για σχηματισμό κυβέρνησης με νίκη ΝΔ - Υπό συζήτηση το όνομα του πρωθυπουργού
Χρειαζόμαστε ένα εθνικό σχέδιο - Όταν βρίσκεσαι σε κυβέρνηση συνεργασίας, οπωσδήποτε νερώνεις το πρόγραμμά σου - Ο Τσίπρας είπε ψέμματα στον λαό
(upd14)Εάν η ΝΔ αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις εκλογές, θα επιδιώξει καταρχήν συνεργασία με το δεύτερο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αυτός υπέγραψε τη συμφωνία, διεμήνυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Β. Μεϊμαράκης, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του πως οι εκλογές δεν έπρεπε να γίνουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δέσμευσε τη χώρα με ένα τριετές μνημόνιο, εξήγησε ο κ. Μεϊμαράκης, σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star και στην εκπομπή "στον ενικό".
Εάν βγούμε πρώτοι, θα απευθυνθούμε καταρχήν στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση κυβέρνησης, επανέλαβε ο κ. Μεϊμαράκης.
Απαιτείται η ευρύτερη συνεργασία και των πολιτικών και των θεσμικών δυνάμεων, εξήγησε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ εμφανίστηκε πρόθυμος να συζητήσει το θέμα του πρωθυπουργού, ακόμη και εάν η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα.
Η χώρα θα κυβερνηθεί, δεσμεύθηκε, για να τονίσει πως η Ελλάδα δεν γίνεται να προχωρήσει μπροστά, όταν κάθε έξι μήνες διεξάγονται εκλογές.
Χρειαζόμαστε ένα εθνικό σχέδιο, διεμήνυσε ο κ. Μεϊμαράκης, για να εξηγήσει πως "όταν βρίσκεσαι σε κυβέρνηση συνεργασίας, οπωσδήποτε νερώνεις το πρόγραμμά σου".
Όλοι έχουμε ευθύνες για την κρίση, αλλά δεν θα τους τσουβαλιάσουμε όλους, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.
Στηρίξαμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και όχι την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.
Το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση δείχνει μίσος σε ό,τι είναι ιδιωτικό, κατήγγειλε σε άλλο μέρος της τηλεοπτικής του συνέντευξης ο Β. Μεϊμαράκης

Ο Τσίπρας είπε ψέμματα στον λαό
Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρό του, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως είπε ψέμματα στον ελληνικό λαό.
Σχολιάζοντας το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, το χαρακτήρισε άχρηστο και διχαστικό.
Ο Βαρουφάκης παρέσυρε τον Τσίπρα, κατήγγειλε επίσης, για να επισημάνει πως η συμφωνία θα ήταν καλύτερη εάν είχε υπογραφεί νωρίτερα.
Στρεφόμενος στους δανειστές, δεν δίστασε να δηλώσει πως "εκείνοι χάιδεψαν τον Αλέξη Τσίπρα".
Ο Τσίπρας έτυχε πολύ καλύτερης συμπεριφοράς από τους ξένους κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου της θητείας του, πρόσθεσε, για να αντιπαραβάλλει, στη συνέχεια, πως οι δανειστές τράβηξαν το χαλί από την κυβέρνηση της ΝΔ.
Η ΕΕ δεν θέλει να μας αφανίσει, μας θέλει εντός του ευρώ, διεμήνυσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ.
Βρέχει λεφτά και εμείς κρατάμε ομπρέλα, δεν δίστασε να καταγγείλει στη συνέχεια.


Η ΝΔ έχει κάνει την αυτοκριτική της
Η ΝΔ έχει δει τα λάθη της και έχει μάθει από αυτά, παραδέχθηκε σε άλλο σημείο της τηλεοπτικής του συνέντευξης ο πρόεδρος του κόμματος.
Η ΝΔ έχει κάνει την αυτοκριτική της, έχει διδαχθεί από τα λάθη της και πιστεύω πως δεν θα τα κάνει ξανά, συμπλήρωσε ο ίδιος.
Εστιάζοντας στα του... οίκου του ο πρόεδρος της ΝΔ διεμήνυσε πως "δεν κρύφτηκε ποτέ του και δεν το έπαιξε ποτέ κάτι άλλο από αυτό που είναι...".
Δεν το έπαιξα ποτέ κυριλέ, συμπλήρωσε, για να παραδεχθεί ότι ο ίδιος ήταν παρορμητικός και ότι πολλές φορές το παρατραβάει.
Οι πολίτες μας ψηφίζουν για να λύσουμε τα προβλήματά τους, οι φραστικές αντιπαραθέσεις δεν βοηθούν, ανέφερε.

Η κατάσταση της χώρας είναι δύσκολη, δεν δίνω υποσχέσεις
Είναι δύσκολη η κατάσταση της χώρας και για τον λόγο αυτό δεν θα δώσω υποσχέσεις, εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ωστόσο κατέστησε σαφές πως δεν προτίθεται να χάσει την αισιοδοξία του.
Παρουσιάζοντας το σχέδιο της ΝΔ για την επόμενη μέρα, εάν αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης γνωστοποίησε πως θα συγκροτηθεί μία εθνική ομάδα για την κατάρτιση ενός σχεδίου, ενός εθνικού σχεδίου.
Πρέπει να αρχίσουν άμεσα οι ιδιωτικοποιήσεις, να πάρουν μπρος όλα τα έργα που πάγωσαν το τελευταίο διάστημα, πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στο μείζον θέμα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ο κ. Μεϊμαράκης κατέστησε σαφές πως το μνημόνιο δεν προβλέπει κούρεμα, αλλά αναδιάρθρωση του χρέους.

Ο Καμμένος είναι καλός να βγούμε και να πιούμε κανένα ποτηράκι, αλλά έως εκεί
Κληθείς να παρουσιάσει την άποψή του για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Μεϊμαράκης, τόνισε, με τρόπο απαξιωτικό πως "ο Καμμένος είναι καλός να βγούμε και να πιούμε κανένα ποτηράκι, αλλά έως εκεί.
Είναι καλό παιδί, μακάρι να μπουν στη βουλή, πρόσθεσε, για να συμπληρώσει ωστόσο με νόημα πως "δεν ζήτησε κανένας από τους ΑΝΕΛ να μπουν στην κυβέρνηση".
Δεν αρμόζει στο ήθος του Π. Καμμένου η επίθεση εναντίον μου, διεμήνυσε, για να επισημάνει πως τη βρόμικη δουλειά προεκλογικά, την κάνει ο Καμμένος και όχι ο Τσίπρας.

Θα δεχόμουν να συμμετέχει και η Χρυσή Αυγή στο ντιμπέιτ
Θα δεχόμουν να συμμετέχει και η Χρυσή Αυγή στο ντιμπέιτ, δήλωσε σε άλλο μέρος της συνέντευξής του ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ απομένουν λιγότερες από 48 ώρες πριν τη διεξαγωγή του πρώτου ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών.
Ο πολιτικός μας πολιτισμός θα μας επιτρέψει έναν κανονικό διάλογο στο ντιμπέιτ, πρόσθεσε.

Το μεταναστευτικό δεν λύνεται με ευχολόγια
Το μεταναστευτικό δεν λύνεται με ευχολόγια, έσπευσε να εξηγήσει ο πρόεδρος της ΝΔ, για να επισημάνει μάλιστα πως σε ό,τι αφορά το μείζον αυτό θέμα η κυβέρνηση σήκωσε τα χέρια ψηλά...
Πρέπει να κυνηγήσουμε τους λαθρέμπορους και τους δουλέμπορους, τόνισε στη συνέχεια.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης