Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άννα Καραμανλή (ΝΔ) στο bankingnews: Ξεθωριάζει η λάμψη του Τσίπρα - Απαραίτητες οι ευρύτερες συνεργασίες

Άννα Καραμανλή (ΝΔ) στο bankingnews: Ξεθωριάζει η λάμψη του Τσίπρα - Απαραίτητες οι ευρύτερες συνεργασίες
Η ΝΔ σε χρόνο ρεκόρ κάλυψε τη δημοσκοπική διαφορά των είκοσι ποσοστιαίων μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ
Στο πολιτικό τερέν από τον Μάιο του 2012 η Άννα Καραμανλή με τη Νέα Δημοκρατία.
Ως αθλήτρια όμως η Άννα ξέρει τι θα πει τερέν αφού στο παρελθόν ήταν παρούσα στους αγώνες της Εθνικής ομάδας στίβου έχοντας σημαντικές νίκες στο ενεργητικό της.

Σήμερα η Άννα Καραμανλή είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Αθηνών δίνοντας ακόμη μία μάχη μαζί με την παράταξη της για το συμφέρον της χώρας.
Δηλώνει αισιόδοξη για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου και προσθέτει ότι ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε χρόνο ρεκόρ κάλυψε τη δημοσκοπική διαφορά των είκοσι ποσοστιαίων μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα η εκλογική αναμέτρηση είναι στήθος με στήθος.

Η λάμψη του κυρίου Τσίπρα αρχίζει να ξεθωριάζει, καθώς πληρώνει την ασυνέπειά του, τις ψεύτικες υποσχέσεις και τις καταστροφικές επιπτώσεις της πολιτικής του.

Ακολουθεί η συνέντευξη της κυρίας Άννας Καραμανλή στο www.bankingnews.gr:

Γιατί πρέπει η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει τις εκλογές όταν στο τραπέζι υπάρχει ένα Μνημόνιο που δεν αφήνει πολλά περιθώρια;

Άννα Καραμανλή: Η Νέα Δημοκρατία δεν θα πλειοδοτήσει σε λαϊκισμό και ανέξοδες υποσχέσεις.
Είναι αλήθεια ότι η δημοσιονομική πολιτική της χώρας υπαγορεύεται από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ με το τρίτο μνημόνιο.
Έχουμε αποδείξει όμως ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να διαμορφωθεί ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον.
Για να πάρει μπροστά και πάλι η πραγματική οικονομία.
Μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις ευρωπαϊκές ευκαιρίες χρηματοδότησης και να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικότερο κράτος.
Να επιταχύνουμε τις ιδιωτικοποιήσεις και να αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία.
Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Η Νέα Δημοκρατία όπως και το ΠΑΣΟΚ έχουν ευθύνες για το σημείο που έφθασε η χώρα;
Γιατί να σας εμπιστευθεί εκ νέου ο ελληνικός λαός;


Άννα Καραμανλή: Θα σας μιλήσω για την Παράταξή μου.
Η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση αναμφίβολα έκανε λάθη, αλλά πέτυχε και πολλά.
Έπιασε δύσκολους δημοσιονομικούς στόχους, μείωσε τον ΦΠΑ στην εστίαση και την εισφορά αλληλεγγύης, που τώρα αυξάνονται πάλι.
Παρέδωσε τη χώρα σε καλύτερη κατάσταση από ότι την παρέλαβε και σίγουρα σε πολύ καλύτερη από ότι την παραδίδει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι Έλληνες θα μας εμπιστευτούν γιατί μπορούμε να αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας στους πολίτες, με συγκροτημένο σχέδιο και διάθεση συνεννόησης.
Όχι με αλαζονεία και προχειρότητα.

Η ΝΔ θα πιάσει τον εκλογικό της στόχο;
Μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου;


Άννα Καραμανλή: Πριν από δύο –τρεις μήνες η απόσταση που μας χώριζε από τον ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα, ανερχόταν σε διψήφια ποσοστά.
Σήμερα έχει μετατραπεί σε μια μάχη στήθος με στήθος, με τη Νέα Δημοκρατία μάλιστα να αναπτύσσει δυναμική και τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε αμυντική θέση, υποχρεωμένος να απολογείται καθημερινά για τα πεπραγμένα του.
Η λάμψη του κυρίου Τσίπρα έχει αρχίζει να ξεθωριάζει, καθώς πληρώνει την ασυνέπειά του, τις ψεύτικες υποσχέσεις και τις καταστροφικές επιπτώσεις της πολιτικής του.
Από την άλλη πλευρά η αυθεντικότητα και η ειλικρίνεια του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά και ο ρεαλιστικός πολιτικός λόγος του κόμματος βρίσκουν θετική ανταπόκριση.
Με αυτά τα δεδομένα, είμαι πεπεισμένη ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα, αρκεί να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τους ίδιους ρυθμούς.

Πρέπει να συνεργαστεί η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον σχηματισμό κυβέρνησης;

Άννα Καραμανλή: Το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα υπαγορεύει την επίτευξη ευρύτερων συναινέσεων και συνεργασιών.
Και κυρίως το σχηματισμό σταθερής Κυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας.
Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει προκαταλήψεις και εμμονές.
Έχει αποδείξει ότι επιδιώκει την εθνική συνεννόηση, θέτοντας πολιτικές προτεραιότητες.
Ο Σύριζα δεν έχει μια σταθερή άποψη.
Τη μία δηλώνουν ότι δεν συνεργάζονται με κανέναν πλην ΑΝΕΛ.
Την άλλη ότι συνεργάζονται με όλους πλην ΝΔ.
Και εσχάτως ότι θα συνεργαστούν με όποιον θεωρεί καταστροφικό το μνημόνιο.
Εύχομαι μετά τις εκλογές να κατασταλάξουν σε μια λογική και σοβαρή θέση και να αντιληφθούν την πραγματικότητα και το μέγεθος της ευθύνης.

Ο βουλευτής έχει βρεθεί στο επίκεντρο σκληρής κριτικής για τα όσα συνέβησαν στη χώρα. Μήπως ήρθε η στιγμή για το κοινοβούλιο να ελέγχει πιο αποτελεσματικά το ίδιο το κράτος. Σήμερα η Βουλή έχει μόνο νομοθετικό έργο.

Άννα Καραμανλή: Μπορούμε να κατηγορήσουμε για πολλά τους Βουλευτές, αλλά όχι για απουσία ελέγχου της εκτελεστικής εξουσίας.
Θα μου επιτρέψετε μια προσωπική αναφορά: στην πρώτη μου κοινοβουλευτική περίοδο – με τη ΝΔ υπέβαλα 132 ερωτήσεις. Αντίστοιχη ήταν η δράση μου και κατά τη δεύτερη σύντομη κοινοβουλευτική θητεία από τον Ιανουάριο του 2015.
Οι βουλευτές επιχειρούν να ελέγξουν, να αναδείξουν προβλήματα, να αναζητήσουν λύσεις.
Δυστυχώς η ανταπόκριση των Υπουργών δεν είναι ανάλογη, καθώς ένας μεγάλος αριθμός ερωτήσεων δεν απαντάται ποτέ και συχνά ο κοινοβουλευτικός έλεγχος υπολειτουργεί, απαξιώνοντας σε ένα βαθμό τις προσπάθειες των Βουλευτών.

Τι θα πείτε σε ένα παιδί που φέτος δεν μπορεί να πάει σε ένα Ωδείο καθώς εφαρμόστηκε για πρώτη φορά ΦΠΑ και με τον υψηλότερο συντελεστή του 23%.

Άννα Καραμανλή: Η εκτίναξη του ΦΠΑ στην εκπαίδευση από το μηδέν στο 23% είναι μία τις ακραία φορολογική επιβάρυνση, δυσβάσταχτη για την ελληνική κοινωνία.
Και είναι ενδεικτική των δογματικών αντιλήψεων του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για τη φορολόγηση τόσο και για την Παιδεία.
Αντί να επενδύσουμε στη γνώση και να δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια στα νέα παιδιά, την καθιστούμε, ως Πολιτεία, απρόσιτη για τους οικονομικά ασθενέστερους.
Η ΝΔ έχει ήδη προσπαθήσει, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και ερωτήματα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να ανατρέψει αυτόν τον παράλογο φόρο.
Η πρόσβαση στην εκπαίδευση δεν μπορεί να είναι προνόμιο των ανώτερων οικονομικών στρωμάτων, αλλά δικαίωμα όλων.
Αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε και αυτή είναι και η δέσμευσή μας απέναντι στα παιδιά που θα τη στερηθούν – ελπίζω προσωρινά.

(πρώτη ενημέρωση 8 Σεπτεμβρίου 2015, 00:34)

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης