Τελευταία Νέα
Οικονομία

Regling (ESM): Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης η συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

tags :
Regling (ESM): Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης η συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Ενδεχόμενη συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα επικεντρωθεί στις επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, στη μείωση επιτοκίων και στη μεταφορά των κερδών από τα ομόλογα των κεντρικών τραπεζών (SMP)
Οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα αρχίσουν εφόσον η κυβέρνηση εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και οι θεσμοί ολοκληρώσουν την αξιολόγηση, τόνισε ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.
Ενδεχόμενη συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα επικεντρωθεί στις επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, στη μείωση επιτοκίων και στη μεταφορά των κερδών από τα ομόλογα των κεντρικών τραπεζών (SMP), εξήγησε ο Regling.
Όπως σημείωσε ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης, η Ελλάδα πρέπει να διανύσει πολύ δρόμο, προκειμένου να φτάσει σε μια οικονομική ολοκλήρωση.
Όσον αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο ελληνικό δάνειο διάσωσης ύψους 86 δισ. ευρώ, ο Regling εκτιμά ότι το Ταμείο θα λάβει μέρος καθώς όπως δήλωσε:
«Δεν αναμένω ότι ο ESM θα αναλάβει μόνος του το βάρος της διάσωσης, ύψους 86 δισ. ευρώ, καθώς το μερίδιό του θα μειωθεί, με τη συμμετοχή του ΔΝΤ».
O Regling χαρακτήρισε τη δημιουργία του Ταμείου αποκρατικοποιήσεων, ως ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στο πρόγραμμα του ESM.
Όπως εξήγησε ο επικεφαλής του ESM, το Ταμείο διάσωσης έχει δαπανήσει μέχρι σήμερα το ποσό των 255,6 δισ. ευρώ προκειμένου να διασώσει πέντε χώρες της Ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης