Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κλείνει η λίστα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου

Κλείνει η λίστα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλους θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, πιθανότατα στην πρώτη θέση.
Ολοκληρώνονται οι λίστες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου όπου «φιγουράρουν» στις πρώτες θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημερινοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ θα ακολουθήσουν ιστορικά και λιγότερο ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, άλλα της ΔΗΜΑΡ και κάποια που μόλις ήρθαν από το ΚΙΔΗΣΟ.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλους θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, πιθανότατα στην πρώτη θέση.
Πρώτος στην Α' Αθήνας θα είναι ο πρώην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ στην ίδια λίστα θα βρεθούν ο βολεϋμπολίστας Σάκης Ψαρράς, ο Θανάσης Χειμωνάς, ο Νάσος Αλευράς και η αφιχθείσα από το ΚΙΔΗΣΟ Σάντυ Μπαζάνη.
Τελευταίος στη λίστα θα είναι ο Παύλος Γερουλάνος.
Από τη ΔΗΜΑΡ τα πρόσωπα που ακούγονται είναι η Σόνια Τσιτήλου, ο Μανώλης Βελεγράκης, ο Γιώργος Παπαβασιλόπουλος και η Μαρία Φλωράτου.
Στη Β’ Αθήνας υποψήφιοι θα είναι κατά σειρά η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ -άγνωστο με ποια σειρά- θα ακολουθούν Πύρρος Δήμας, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, Κώστας Πανταζής και Βασίλης Γιαννακόπουλος.
Από τη ΔΗΜΑΡ προτείνονται ο Τάσος Δαρσινός, ο Γιώργος Γιάνναρος, η Έφη Παγκάλου, ο Θάνος Μαντίκος και ο Γιάννης Ευδοκιμίδης.
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Α' Θεσσαλονίκης, ενώ θα ακολουθούν Αντώνης Σαουλίδης, Χρήστος Παπαστεργίου, Νίκος Ξυλούρης κ.α. και από τη ΔΗΜΑΡ ο Θεόδωρος Χαριζάνης.
Επικεφαλής της λίστας στη Β’ Θεσσαλονίκης θα είναι ο Γιώργος Αρβανιτίδης, ενώ θα ακολουθούν στελέχη όπως ο Παντελής Κουκουλεκίδης κ.α.
Πρώτος στη λίστα της Α’ Πειραιά θα είναι ο Δημήτρης Καρύδης, ενώ θα ακολουθήσει ο Βασίλης Κατσαφάδος (που ήρθε από το ΚΙΔΗΣΟ) και ο Ανδρέας Βροντάκης. Από τη ΔΗΜΑΡ θα μετέχει στη λίστα πιθανότατα ο Γιώργος Πιέρρος.
Στη Β’ Πειραιά θα κατέβει πρώτος ο Παντελής Καψής, ενώ θα ακολουθούν ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Μπουλμπασάκος, ο αυτοδιοικητικός του Κερατσινίου Γιάννης Τσούτσας και ο Γιώργος Μετζελίδης.
Δύο από τα πρώην στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ βολιδοσκοπούνται για τη λίστα της Αττικής, υπό την Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Ο λόγος για τον Μάκη Βουδούρη και τον Παντελή Ασπραδάκη.
Στην ίδια περιφέρεια πάντως, πιθανότατα δεύτερος στη λίστα θα είναι ο Δημήτρης Χατζησωκράτης της ΔΗΜΑΡ, ενώ θα ακολουθούν ο Σπύρος Βρετός και ο Θόδωρος Μιχάλαρος, και από τη ΔΗΜΑΡ ο Διονύσης Καπάνος.
Λύση στη αναστάτωση που προκλήθηκε στην Αχαΐα, με την επιμονή του ΠΑΣΟΚ να θέσει επικεφαλής της οικείας λίστας τον πρώην υπουργό της ΔΗΜΑΡ και νυν Τομεάρχη Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, επιχειρεί να δώσει η ίδια η Φώφη Γεννηματά.
Στελέχη του κόμματος μιλούν για σκέψεις η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να είναι υποψήφια πέραν της Β’ Αθήνας και στην Αχαΐα, προκειμένου να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του κόμματος στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και εκείνους που έχουν αναφορές στον Γιώργο Παπανδρέου.
Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαθεοδώρου θα είναι υποψήφιος, κάτι όμως που αρχικά προκαλούσε αντιδράσεις τόσο στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, όσο και στον πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκο Τσούκαλη που εμφανίζεται να έβαζε βέτο, σημειώνοντας πως σε αυτή την περίπτωση δεν θα ήταν εκείνος υποψήφιος.
Στην Κέρκυρα θα είναι υποψήφια η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη, ενώ εκτός ψηφοδελτίων θα μείνει ο Μιχάλης Κατρίνης που δεν ήθελε να κατέβει υποψήφιος στην Ηλεία.
Εκτός ψηφοδελτίων θα μείνει τελικά και ο Άγγελος Τόλκας που φέρεται να ήθελε την πρώτη θέση στη λίστας της Ημαθίας.
Η οργάνωση, όμως, του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή είχε άλλη άποψη, με τα μέλη της να προειδοποιούν ότι δεν θα κατέβει κανείς.
Μπροστά στο αδιέξοδο η Χαριλάου Τρικούπη του ζήτησε να προτείνει εκείνος τη σύνθεση του ψηφοδελτίου, αλλά ο πρώην βουλευτής δεν ήθελε να πάρει πάνω του μία τέτοια ευθύνη και έτσι έμεινε εκτός λίστας.
Στο Λασίθι, φαίνεται ότι θα μετακινηθεί από το Ηράκλειο ο γνωστός νομικός Αντώνης Βγόντζας. Στο Ηράκλειο, πάλι, επικεφαλής θα είναι ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ στη λίστα θα μετέχουν ακόμα ο Λάμπρος Αντωνόπουλος, ο Νίκος Μπουνάκης, ο Μενέλαος Μποκέας, και τελευταίος ο Φραγκίσκος Παρασύρης, που στις προηγούμενες εκλογές βρέθηκε στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
Στο Ρέθυμνο θα είναι υποψήφιος ο Γιάννης Λίτινας.
Στις Κυκλάδες θα είναι υποψήφιοι ο Γιάννης Βλασερός από τη Νάξο, που είχε βγει πρώτος στις προηγούμενες εκλογές, ο πρώην νομάρχης Δημήτρης Μπάιλας και ο Γιώργος Παπαμανώλης που εκτός από την αυτοδιοικητική δράση, έχει διασύνδεση και με το καθολικό στοιχείο.
Στον Έβρο, πρώτος θα είναι ο πρώην υπουργός Γιώργος Ντόλιος και εντός ψηφοδελτίου ο Νίκος Τσολακίδης και από τη ΔΗΜΑΡ ο Στέλιος Παναγούτσος, και στην Καβάλα ο Δημήτρης Παπουτσής.
Στο Κιλκίς εκτιμάται ότι το ΠΑΣΟΚ «χτυπάει» την έδρα με τον Γιώργο Φραγγίδη, ενώ στις Σέρρες θα είναι υποψήφιος ο Μιχάλης Τζελέπης και στην Κοζάνη ο Πάρις Κουκουλόπουλος.
Στην Άρτα θα είναι ο Χρήστος Γκόγκας και στη Θεσπρωτία ο Γιάννης Τζανης, ενώ στα Γιάννενα ο Μιχάλης Κασσής και ο Δημήτρης Παπαγεωργίου.
Προβλήματα παρουσιάστηκαν κατά την κατάρτιση του ψηφοδελτίου στη Δράμα, καθώς τα μέλη της ΝΕ ΠΑΣΟΚ παραιτήθηκαν, αξιώνοντας να τοποθετηθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου η Χαρά Κεφαλίδου που είχε πολύ καλές επιδόσεις στην προηγούμενη αναμέτρηση, αντί του υποψηφίου της ΔΗΜΑΡ.

www.bankingnews.gr






Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης