Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Παρά το αρνητικό κλίμα στην οικονομία, αυξήθηκαν κατά 12.000 οι εργαζόμενοι στον Καναδά τον Αύγουστο

Bloomberg: Παρά το αρνητικό κλίμα στην οικονομία, αυξήθηκαν κατά 12.000 οι εργαζόμενοι στον Καναδά τον Αύγουστο
Συνολικά 193.000 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στον Καναδά το 2015
Η οικονομία του Καναδά δημιούργησε απροσδόκητα νέες θέσεις εργασίας, κυρίως πλήρους απασχόλησης, σε υπηρεσίες όπως η εκπαίδευση και η υγεία αναφέρει το Bloomberg.
Οι Καναδοί εργαζόμενοι αυξήθηκαν κατά 12.000 κατά τη διάρκεια του μήνα, ανεβάζοντας στις 193.000 τις νέες θέσεις εργασίας τον τελευταίο χρόνο σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Οττάβα.
Ο δείκτης ανεργίας έφτασε στο 7% από 6,8%, καθώς περισσότεροι Καναδοί εντάχθηκαν στο εργατικό δυναμικό.
Οικονομολόγοι που συμμετείχαν στην έρευνα του Bloomberg προέβλεπαν μία μείωση των θέσεων εργασίας κατά 5.000 τον Αύγουστο.
Τα οφέλη στην αγορά εργασίας που αψηφούν τα στοιχεία που δείχνουν ότι η οικονομία του Καναδά συρρικνώθηκε τα δύο πρώτα τρίμηνα, εν μέσω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου που οδήγησε τις επιχειρήσεις να μειώσουν τις επενδύσεις.
Οι υπηρεσίες που σχετίζονται με τη βιομηχανία πρόσθεσαν 17.200 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο εξισορροπώντας τις απώλειες στους τομείς των παραγωγών αγαθών και των εργοστασίων.
Τον τελευταίο χρόνο, αυξήθηκαν κατά 201.600 οι θέσεις εργασίας στις υπηρεσίες και μειώθηκαν κατά 8.300 αυτές στον τομέα της παραγωγής αγαθών.
Η σύνθεση των νέων θέσεων εργασίας επίσης βελτιώνεται.
Το κράτος δημιούργησε 54.400 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και υπερκέρασε έτσι τις απώλειες 42.400 θέσεων μερικής απασχόλησης.
Συνολικά μέσα στο έτος ο Καναδάς απέκτησε 317.900 νέους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης υπερκαλύπτοντας και πάλι τις απώλειες 124.500 εργαζόμενων μερικής απασχόλησης.
Ο συνολικός αριθμός των ωρών εργασίας αυξήθηκε κατά 0,8% τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, κάτι που συνιστά τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Νοέμβριο του 2000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης