Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Μεγαλύτερη του αναμενόμενου πτώση των βιομηχανικών παραγγελιών τον Ιούλιο του 2015 – Υποχώρησαν κατά 1,4%

Γερμανία: Μεγαλύτερη του αναμενόμενου πτώση των βιομηχανικών παραγγελιών τον Ιούλιο του 2015 – Υποχώρησαν κατά 1,4%
Αναλυτές εκτιμούσαν πτώση 0,6%
Μεγαλύτερη του αναμενόμενου πτώση σημείωσαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Ιούλιο του 2015, καταδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης μπορεί να είναι γεμάτη εμπόδια.
Οι παραγγελίες, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, υποχώρησαν κατά 1,4%, ύστερα από την άνοδο κατά 1,8% με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία τον Ιούνιο, βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σήμερα, Παρασκευή.
Αναλυτές εκτιμούσαν πτώση 0,6%.
Σημειώνεται ότι οι παραγγελίες υποχώρησαν απροσδόκητα κατά 0,6% έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2014.
Οι γερμανοί εξαγωγείς είναι εκτεθειμένη σε ένα εν δυνάμει πάγωμα του παγκόσμιου εμπορίου, καθώς η οικονομία της Κίνας επιβραδύνεται, κάτι που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να στηριχθούν περισσότερο στην εσωτερική ζήτηση.
Οι εξαγωγικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά 5,2% τον Ιούλιο, καθώς η εσωτερική ζήτηση αυξήθηκε κατά 4,1%, ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.
Οι παραγγελίες από χώρες εκτός της ζώνης του ευρώ σημείωσαν πτώση 9,5% και οι παραγγελίες από τις χώρες στην Ευρωζώνη ενισχύθηκαν κατά 2,2%.
Οι παραγγελίες για καταναλωτικά αγαθά υποχώρησαν κατά 6,3%, για επενδυτικά αγαθά μειώθηκαν κατά 1,6% και για βασικά αγαθά κατά 0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης