Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Aδύναμος ηγέτης ο Τσίπρας - Ούτε το κόμμα του δεν κατόρθωσε να διατηρήσει ενωμένο

FT: Aδύναμος ηγέτης ο Τσίπρας - Ούτε το κόμμα του δεν κατόρθωσε να διατηρήσει ενωμένο
Το πιο πιθανό σενάριο για την Ελλάδα προβλέπει σχηματισμό τρικομματικής κυβέρνησης
Αντιμέτωπος με την οργή και την αγανάκτηση της ελληνικής κοινής γνώμης βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, φαινόμενο το οποίο δείχνει πως εντείνεται μέρα με τη μέρα, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την προσφυγή της Ελλάδας στην κάλπη της 20ης Σεπτεμβρίου, το αποτέλεσμα της οποίας κρίνεται εξαιρετικά αβέβαιο.
Όπως επισημαίνουν σε νέο δημοσίευμά τους οι Financial Times, παρακολουθώντας στενά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων, όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν πως οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου θα έχουν χαρακτηριστικά πραγματικού θρίλερ, αφού η Νέα Δημοκρατία, ως δεύτερο κόμμα, μειώνει επικίνδυνα την ψαλίδα έναντι του πρώτου κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ.
Μέσα σε λίγα μόνο 24ωρα, η διαφορά των τριών κατά μέσο όρο μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ μειώθηκε κάτω από μια μονάδα, ενώ υπήρξε και μια δημοσκόπηση (της GPO - δημοσιοποιήθηκε στις 2/9), στην οποία το προβάδισμα, αν και οριακό, για πρώτη φορά, περνά στη Νέα Δημοκρατία.
Μετά και τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας, το πρόφιλ του Αλέξη Τσίπρα είναι το εξής:
Πρόκειται, στην πραγματικότητα, για έναν αδύναμο ηγέτη που δεν κατάφερε να κρατήσει ενωμένο ούτε το κόμμα του, τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο βασικός κορμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πια στον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει στους Financial Times, μεγάλη μερίδα πολιτικών αναλυτών και παρατηρητών.
Όποιο κι αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, κανένα κόμμα δεν θα κατορθώσει να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία στις 20 Σεπτεμβρίου.
Το πιο πιθανό σενάριο για την Ελλάδα προβλέπει σχηματισμό τρικομματικής κυβέρνησης, επισημαίνουν οι ίδιοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης