Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας δεν διαπραγματεύτηκε, ροκάνισε το χρόνο με παλινωδίες - Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας δεν διαπραγματεύτηκε, ροκάνισε το χρόνο με παλινωδίες - Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα
«Ψηφίσαμε τη συμφωνία γιατί μας κρατά στην Ευρώπη», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
(upd6)Δριμεία κριτική στον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας, «δεν πιστεύω ότι διαπραγματεύτηκε, αλλά απλώς ροκάνισε τον χρόνο με παλινωδίες».
Ο Αλέξης Τσίπρας «μας πήγε πίσω», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας σε στελέχη της αυτοδιοίκησης στην αντιπεριφέρεια Χανίων, ενώ συναντήσεις είχε και με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στο επιμελητήριο της πόλης.
Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του πως «η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα για να πάει μπροστά», ενώ κατέστησε σαφές πως αντιτάσσεται το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών.
Ειδικότερα, υποστήριξε πως «η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει όταν έχουμε συνεχώς εκλογές», ενώ πρόσθεσε ότι «η σταθερότητα μπορεί να δώσει και σταθερές λύσεις σε όλα», υπογραμμίζοντας την ανάγκη για σταθερή διακυβέρνηση στην Ελλάδα.
Ακόμα, ανέφερε πως «η σταθερότητα θα δώσει στίγμα εμπιστοσύνης ώστε να ξαναλειτουργήσει η οικονομία».
Ο κ. Μεϊμαράκης στάθηκε και στην ανάγκη της συστράτευσης όλων των δυνάμεων του τόπου, καθώς απαιτούνται συναινέσεις, συνεργασίες και συνεννοήσεις που, όπως είπε, θα θέλει η πλειοψηφία των πολιτών.
Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση της ΝΔ, ισχυρίστηκε πως «ψηφίσαμε τη συμφωνία γιατί μας κρατά στην Ευρώπη».
«Τις διαβάζω και παίρνω τα στοιχεία για να μπορώ να τις ανατρέψω υπέρ μας. Και όχι για να με εντυπωσιάσουν να με καθοδηγήσουν, να μου δημιουργήσουν πανηγυρική διάθεση ή απογοήτευση ανάλογα με το πώς μας εμφανίζουν», ανέφερε σχετικά με τα δημοσκοπικά ευρήματα των τελευταίων ημερών.
Οι πολίτες δεν θέλουν υποσχέσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν, σχολίασε, επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, «κατά τη γνώμη μου θα κρίνουν την τελευταία ώρα με πολύ αυστηρά κριτήρια τις πολιτικές δυνάμεις».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι αυτή τη φορά η ψήφος των πολιτών δεν πρέπει να είναι ψήφος διαμαρτυρίας και τιμωρίας και ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης, για μια μακράς διαρκείας κυβέρνηση συνεργασίας.
«Όταν δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα και υπάρχουν επαναλαμβανόμενες εκλογικές διαδικασίες, η οικονομία δεν μπορεί να προχωρήσει, καθώς υπάρχει αβεβαιότητα και αστάθεια, ενώ τα προβλήματα είναι πάρα πολύ σύνθετα για να επιλυθούν από μια μονοκομματική κυβέρνηση», δήλωσε, σε μία από τις συναντήσεις, που είχε στα Χανιά ο κ. Μεϊμαράκης.

Μεϊμαράκης στα Χανιά: Ισχυρή εντολή τετραετίας ζητά η ΝΔ για να αλλάξει την Ελλάδα
Ισχυρή εντολή τετραετίας ζητά η ΝΔ για να αλλάξει την Ελλάδα, διεμήνυσε, το βράδυ της Πέμπτης 3/9, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στα Χανιά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
«Ζητάμε εντολή τετραετούς θητείας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε την αλλαγή στην Ελλάδα.
Ζητάμε ισχυρή εντολή» επανέλαβε ο κ. Μεϊμαράκης.
Ταυτόχρονα ζήτησε από τους πολίτες να αναδείξουν πρώτο κόμμα τη ΝΔ, ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό την Νέα Δημοκρατία.
Παρ' όλα αυτά στάθηκε στην ανάγκη «να διαγραφεί το ψέμα από τον πολιτικό διάλογο» και κάλεσε τους πολίτες να πουν όχι στην αποχή, όχι όπως είπε στην ψήφο διαμαρτυρίας του πολιτικού συστήματος.
«Διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα» τόνισε.
Τον κ. Μεϊμαράκη καλωσόρισε στο βήμα με μια κρητική μαντινάδα η Ντόρα Μπακογιάννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης