Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θάνου: Αποφασίστηκε η λήψη περαιτέρω μέτρων για το μεταναστευτικό – Συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Θάνου: Αποφασίστηκε η λήψη περαιτέρω μέτρων για το μεταναστευτικό – Συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Timmermans: Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει μία ανθρωπιστική κρίση άνευ προηγουμένου – Η Ελλάδα χρειάζεται την αλληλεγγύη μας
Στις κοινές και συντονισμένες προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για την επίλυση του μεταναστευτικού στάθηκαν η Βασιλική Θάνου και ο Frans Timmermans μετά τη συνάντηση που είχαν παρουσία και του Δημήτρη Αβραμόπουλου.
«Η Κυβέρνησή μας, παρ’ ό,τι υπηρεσιακή, καλείται να διαχειριστεί το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα των ολοένα αυξανόμενων μεταναστευτικών και κυρίως προσφυγικών ροών, για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε ήδη, η λήψη περαιτέρω μέτρων» ανέφερε αρχικά η Θάνου και συμπλήρωσε.
«Ασφαλώς, το ζήτημα είναι ευρωπαϊκό και διεθνές.
Στο πλαίσιο αυτό, η Κυβέρνηση -κατά τη διάρκεια της θητείας της- θα συνεχίσει τη στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση προς αντιμετώπισή του».      
Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Timmermans, όπως και το σοκ που έχει υποστεί και ο ίδιος από τις φωτογραφίες του νεκρού παιδιού στα τουρκικά παράλια.
«Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει μία κρίση άνευ προηγουμένου, μία κρίση ανθρωπιστική, μία κρίση πολιτική και οφείλουμε να βρούμε απαντήσεις ευρωπαϊκές σε ένα πρόβλημα το οποίο κάθε κράτος μέλος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από μόνο του.
Η Ελλάδα έχει ιδιαιτέρως επηρεαστεί και πληγεί θα έλεγα, από την κρίση αυτή. Το βλέπουμε όλοι καθημερινά.
Νομίζω ότι δεν μπορεί να υπάρχει άνθρωπος με ψυχή ο οποίος να μην έχει φρικτά σοκαριστεί, να το πω έτσι, από τις φωτογραφίες του μωρού που είδαμε χθες στα τουρκικά παράλια.
Πάρα πολλοί πρόσφυγες φτάνουν πρώτα στην Ελλάδα.
Είμαστε εδώ και ο Δημήτρης και εγώ για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε εσάς, να βοηθήσουμε την Ελλάδα να αντιμετωπίσει αυτήν την κρίση η οποία είναι ευρωπαϊκή και γι αυτό η Ελλάδα χρειάζεται την αλληλεγγύη μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης