Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Agricole: Sell στην ισοτιμία ευρώ – δολαρίου – Θα δεχθεί νέες καθοδικές πιέσεις

Credit Agricole: Sell στην ισοτιμία ευρώ – δολαρίου – Θα δεχθεί νέες καθοδικές πιέσεις
Οι αποπληθωριστικές τάσεις στη ζώνη του ευρώ επιμένουν και η ΕΚΤ εμφανίζεται έτοιμη να παρέμβει, αν χρειαστεί, σημειώνει η Credit Agricole
Την εκτίμηση ότι τη δυναμική του ευρώ δεν έχει μεταβληθεί, παρά την πρόσφατη ανοδική διόρθωση, διατυπώνει η Credit Agricole, σε έκθεσή της για τις συναλλαγματικές αγορές.
Η γαλλική τράπεζα εκτιμά πως το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα θα δεχτεί νέες καθοδικές πιέσεις, ως εκ τούτου συστήνει την πώλησή του.
Ειδικότερα, αναφέρει ότι η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς οι αποπληθωριστικές τάσεις στη ζώνη του ευρώ επιμένουν και η ΕΚΤ εμφανίζεται έτοιμη να παρέμβει, αν χρειαστεί.
Η Credit Agricole επικαλείται πρόσφατες δηλώσεις του Praet, διοικητικού στελέχους της ΕΚΤ, σύμφωνα με τον οποίο ο κίνδυνος αποπληθωρισμού στην Ευρώπη εμμένει.
Ο Praet τόνισε ότι η ετοιμότητα της ΕΚΤ να παρέμβει, εφόσον χρειαστεί, δεν θα πρέπει να υποτιμάται.
Ακόμα και αν δεν υπάρξει απόφαση για επέκταση του QE, ο Mario Draghi, διοικητής της ΕΚΤ, αναμένεται να κρατήσει μια πιο μετριοπαθή στάση, ώστε να περιορίσει τις αποπληθωριστικές τάσεις, σχολιάζει η Credit Agricole.
Ως απόρροια, το ευρώ θα δεχτεί πτωτικές τάσεις, επισημαίνει η Credit Agricole, ενώ παράλληλα υποστηρίζει ότι οι πτωτικές αυτές τάσεις θα είναι αυξημένες, αν η Fed αποφασίσει να αυξήσει τα επιτόκιά της εντός του 2015, όπως αναμένεται.
Στην περίπτωση αυτή, τέλος, αυξημένη θα είναι η καθοδική πίεση στην ισοτιμία ευρώ - δολάριου.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης