Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τέθηκε υπό έλεγχο η καταστροφική φωτιά στη Μυτιλήνη - Σε επιφυλακή οι δυνάμεις για αναζωπύρωση

Τέθηκε υπό έλεγχο η καταστροφική φωτιά στη Μυτιλήνη - Σε επιφυλακή οι δυνάμεις για αναζωπύρωση
Περισσότεροι από 34 πυροσβέστες δίνουν σκληρή μάχη με τη φωτιά, με 11 οχήματα και 2 αεροσκάφη
(Upd3) Υπό έλεγχο τέθηκε μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες η πυρκαγιά στην περιοχή Αγία Μαρίνα  στη Μυτιλήνη που απείλησε κατοικημένη περιοχή.
Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα θα συνεχίσουν το έργο τους για την πλήρη κατάσβεσή της και αύριο, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Η κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν δύσκολη για τις δυνάμεις της Πυροσβεστική Υπηρεσίας λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Στη μάχη για τον έλεγχο της φωτιάς μετείχαν συνολικά 43 ελικόπτερα καθώς και πεζοπόρα τμήματα που αποτελούνταν από 34 άτομα.

Η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής κατέκαψε για ώρες δασική έκταση στην περιοχή Αγίας Μαρίνας στη Μυτιλήνη ενώ επεκτάθηκε σύντομα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, απειλούνται και κατοικημένες περιοχές.
Η πυροσβεστική ενισχύει τις δυνάμεις, έχοντας επιστρατεύσει στη μάχη για την κατάσβεση και άλλα τρία ελικόπτερα, από ένα που επιχειρούσε νωρίτερα σε μια προσπάθεια να προστατεύσει όσο μπορεί τις κατοικίες που απειλούνται.
Περισσότεροι από 34 πυροσβέστες δίνουν σκληρή μάχη με τη φωτιά, ενώ ένα πεζοπόρο τμήμα έχει φύγει από την Αθήνα με προορισμό το νησί στην προσπάθεια να ενισχυθεί περαιτέρω η κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Αυτή την ώρα επιχειρούν 11 οχήματα και 2 αεροσκάφη.
(Πρώτη ενημέρωση Κυριακή 16:09)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης