Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Η ιδιωτική εκπαίδευση θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο με τον ΦΠΑ στο 23%

ΝΔ: Η ιδιωτική εκπαίδευση θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο με τον ΦΠΑ στο 23%
Οι γονείς δεν θα μπορούν να πληρώσουν τα δίδακτρα – Η ανεργία θα επιδεινωθεί από το επικείμενο κλείσιμο των φροντιστηρίων
Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα η επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ στο 23% για την ιδιωτική εκπαίδευση και στη ΝΔ θα κάνουν ό,τι μπορούν για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.
Σε πρώτη φάση ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο βουλευτής επικρατείας Θεόδωρος Φορτσάκης, ο τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής και βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, το μέλος του Τομέα Παιδείας και βουλευτής Δωδεκανήσου Εμμανουήλ Κόνσολας συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Χαράλαμπο Κυραϊλίδη στο γραφείο του προέδρου της Ν.Δ.
Όπως τονίζει η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε «για τις συνέπειες της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και ειδικότερα για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι γονείς λόγω της αύξησης των διδάκτρων, καθώς και για τον άμεσο κίνδυνο επιδείνωσης του προβλήματος της ανεργίας από το επικείμενο κλείσιμο πολλών εκπαιδευτηρίων.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έχει επισημάνει το θέμα, εξέφρασε - μπροστά  στο αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η ιδιωτική εκπαίδευση - την πρόθεσή του να συμβάλει στην άμεση επίλυση του προβλήματος.
Ο Θεόδωρος Φορτσάκης έκανε, εξάλλου, δηλώσεις ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, που αρχίζει μεν στις 11 Σεπτεμβρίου όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά μετ’ εμποδίων.
«Τα χειρότερα έπονται για τα σχολεία μας.
Μείζον ζήτημα έχει ανακύψει με τις προσλήψεις αναπληρωτών, όπου διαπιστώθηκε ότι η σχετική διαδικασία πάσχει νομικά, λόγω αμέλειας του Υπουργείου Παιδείας, με συνέπεια να χρήζει επανάληψης.
Συνεπώς, η έγκαιρη κάλυψη των κενών στα σχολεία μας αποτελεί πλέον ουτοπία.
Μπροστά στα μείζονα προβλήματα που έχει δημιουργήσει, ο Υπουργός Παιδείας κύριος Αριστείδης Μπαλτάς επιλέγει τη “λιποταξία” μέσω παραίτησης, από κοινού με τα άλλα μέλη της Κυβέρνησης, που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα “ανάλογες” επιδόσεις.
Η φυγή του αυτή δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του που υφίστανται στο ακέραιο και θα τον βαρύνουν και στο μέλλον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης