Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αποκλείουν το ενδεχόμενο επιβολής haircut στο ελληνικό χρέος Regling (ESM) και Moscovici (Κομισιόν)

Αποκλείουν το ενδεχόμενο επιβολής haircut στο ελληνικό χρέος Regling (ESM) και Moscovici (Κομισιόν)
Τα χρήματα του προγράμματος θα δοθούν στην Ελλάδα μόνον αν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας
(upd)Απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης της ονομαστικής αξίας του ελληνικού χρέους ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Klaus Regling, σημειώνοντας ότι μπορεί να υπάρξει συζήτηση επέκτασης της ωρίμανσης των δανείων ώστε να υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Επίσης, ανέφερε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενδέχεται να συμμετάσχει στη διάσωση της Ελλάδας και ότι θα μπορούσε να εισφέρει 16 δισ. ευρώ, προσθέτοντας ότι δεν εκτιμά ότι μόνος του ο ESM θα χρηματοδοτήσει τα 86 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.
Παράλληλα, τόνισε ότι τα χρήματα του προγράμματος διάσωσης θα δοθούν στην Ελλάδα μόνο αν εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, για να προσθέσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει εγγύηση για την επιτυχία του προγράμματος.
Μάλιστα, όπως επισήμανε, ο κίνδυνος του Grexit εξακολουθεί να υφίσταται, αν δεν εκπληρωθούν οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος διάσωσης.
Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα, επισήμανε ότι αναμένει από αυτές να υπάρξει μεγαλύτερη πολιτική σταθερότητα και εξέφρασε την ελπίδα στο νέο κοινοβούλιο που θα προκύψει, να υπάρξει αυξημένη στήριξη στο πρόγραμμα διάσωσης.
Όσον αφορά την αξιολόγηση του προγράμματος τον Οκτώβριο, εξέφρασε την αισιοδοξία του διότι, όπως είπε, πολλές από τις μεταρρυθμίσεις έχουν ήδη περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Τέλος, εκτίμησε ότι οι ακαθάριστες ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας θα είναι κάτω του 15% του ΑΕΠ για τα επόμενα 10 χρόνια και ότι δεν βλέπει τα επιτόκια δανεισμού του ESM να είναι χαμηλότερα του κόστους αναχρηματοδότησης.

Moscovici: Κανείς δεν εξετάζει απομείωση του ελληνικού χρέους - Θα υπάρξει debate με το ΔΝΤ για το ζήτημα

«Κανείς δεν εξετάζει το ενδεχόμενο διαγραφής του ελληνικού χρέους», κατέστησε σαφές και ο Pierre Moscovici, επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.
Ειδικότερα, υποστήριξε πως το ενδεχόμενο haircut του χρέους της Ελλάδας δεν βρίσκεται στο τραπέζι των πιθανών σεναρίων και μάλιστα υπογράμμισε ότι θα υπάρξει debate για το ζήτημα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Παράλληλα, τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ώστε να έχει μια εύρωστη οικονομία, κάτι που αποτελεί ευρωπαϊκή δέσμευση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης