Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης: Η συμφωνία ήταν ελιγμός - Δεν μπορεί να υλοποιηθεί ως έχει - Όχι σε μνημονιακή κυβέρνηση

Φίλης: Η συμφωνία ήταν ελιγμός - Δεν μπορεί να υλοποιηθεί ως έχει - Όχι σε μνημονιακή κυβέρνηση
Προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης ένα κοινωνικό πρόγραμμα και διαπραγμάτευση για το χρέος με πολιτική σταθερότητα
"Η σύμβαση ήταν ελιγμός για να μην συντριβεί η χώρα και δεν μπορεί να υλοποιηθεί ως έχει" δήλωσε, μιλώντας στο Κόκκινο 93,4, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.
Παράλληλα τόνισε πως είναι ανάγκη να σχηματιστεί "προοδευτική και όχι μνημονιακή κυβέρνηση" για να προταχθεί "κοινωνικό πρόγραμμα και η διαπραγμάτευση για το χρέος με πολιτική σταθερότητα".
Ο ίδιος σημειώνει ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ΔΗΜΑΡ, γιατί αν θέλαμε κάτι τέτοιο θα ήμασταν νωρίτερα" και ότι "αυτό που άλλαξε είναι η γνώση των δυσκολιών που υπάρχουν και που δεν αντιμετωπίζονται με εθνική ή εθνικιστική αναδίπλωση".
Σχολιάζει επίσης ότι η πρόταση που έγινε για αλλαγή του εκλογικού συστήματος περιέχει "στοιχεία θεσμικής αταξίας αφού κάτι τέτοιο μπορεί να να γίνει μόνο από κυβέρνηση ειδικού σκοπού κι αυτό θα είναι παλινόρθωση των μνημονιακών δυνάμεων".
Σε ό,τι αφορά τις προεκλογικές συνεργασίες τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει "έντιμους ανθρώπους με παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες, κοινωνικούς εργάτες" όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας με την Λαϊκή Ενότητα σημείωσε ότι "ο σύντροφος Λαφαζάνης λέει πράγματα που τον απομακρύνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εμείς έχουμε πρόγραμμα, την ιστορία μας, την κοινωνική μας απεύθυνση.
Είμαστε προφανώς ανοιχτοί σε συνεργασίες από τα αριστερά αλλά και σε όσες πλευρές συμφωνούν με το πρόγραμμά μας. Είναι δυνατόν να κλείσουμε την πόρτα σε συντρόφους μας μέχρι χθες ή και σήμερα;".
Διευκρίνισε τέλος ότι "αυτό δεν μπορούσε να γίνει σήμερα γιατί θα ήταν κοροϊδία.
Θα πάμε πρώτα στο λαό για να κριθούμε και τότε θα υπάρχει νομιμοποίηση ηθικοπολιτική και δημοκρατική.
Άλλο να εκλέγεσαι με διαφορετικό πρόγραμμα τον Ιανουάριο και άλλα να σου φέρνει η ζωή.
Αυτό δεν έχει σχέση με την αριστερά αλλά με τον παλαιοκοματισμό και την χυδαία αστική πολιτική".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης