Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μεϊμαράκης: Η ΝΔ θα είναι η πρώτη δύναμη – Πάμε δυνατά στον αγώνα

Μεϊμαράκης: Η ΝΔ θα είναι η πρώτη δύναμη – Πάμε δυνατά στον αγώνα
Αθανασίου: Η επιλογή της κ. Θάνου πάσχει τόσο από ηθικής, όσο και από διαδικαστικής πλευράς

Συσπειρώνονται στη ΝΔ ενόψει εκλογών κι έτσι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε συνάντηση με πολιτευτές και πρώην βουλευτές του κόμματος.
Σε αυτή, ο αρχηγός της ΝΔ έδωσε το σύνθημα της νίκης. ««Είστε η αιχμή του δόρατος. Όλοι μαζί πάμε δυνατά στον αγώνα. Η ΝΔ θα είναι πρώτη δύναμη».
Την ίδια στιγμή στην αξιωματική αντιπολίτευση έχουν σοβαρές ενστάσεις για την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στη θέση της υπηρεσιακής πρωθυπουργού.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Χαράλαμπου Αθανασίου.
«Η επιλεγείσα πρόεδρος του Αρείου Πάγου επελέγη ως πρόεδρος ειδικού σκοπού, για να υπηρετεί τα κομματικά συμφέροντα των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ήδη επιδίδεται σε σωρεία πρωτοφανών ενεργειών, προσπαθώντας να ενοχοποιήσει δικαστικούς λειτουργούς που χειρίσθηκαν, με σθένος και ευθυκρισία, συγκεκριμένες ευαίσθητες πολιτικές υποθέσεις, χωρίς λόγο και χωρίς να έχει καμιά, απολύτως, αρμοδιότητα, με μοναδικό σκοπό να αποτελέσουν αυτές αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης.
Κατά την ακρόαση των υποψηφίων για την επιλογή της συγκεκριμένης προέδρου του Αρείου Πάγου, η πρόεδρος της Βουλής παρέστη με διπλή ιδιότητα, ήτοι ως πρόεδρος της Βουλής και ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, πράγμα που απαγορεύεται, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής και τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, σύμφωνα με τον οποίο ουδείς μπορεί να συμμετέχει με διπλή ιδιότητα σε συλλογικά όργανα.
Συνεπώς,η επιλογή της κας Θάνου ως προέδρου του Αρείου Πάγου, πάσχει, εκτός του ηθικού μέρους για τη μεθόδευση επιλογής της, και λόγω μη τήρησης της διαδικασίας που ο νόμος επιβάλλει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης