Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Δεν θα θέλαμε να συγκυβερνήσουμε με δυνάμεις του συστημικού μπλοκ αλλά ο λαός θα αποφασίσει

Βούτσης: Δεν θα θέλαμε να συγκυβερνήσουμε με δυνάμεις του συστημικού μπλοκ αλλά ο λαός θα αποφασίσει
Όλα δείχνουν ότι πάμε σε εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών
Την θέση ότι ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήθελε να συγκυβερνήσει με δυνάμεις των στερεοτύπων του συστημικού μπλοκ διότι αυτό θα έφερνε πρόβλημα στο πρόγραμμα μας διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ν. Βούτσης.
Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Βούτσης επισημαίνει ότι «την εντολή και την κατεύθυνση, την πυξίδα θα τη δώσει ο λαός με τη ψήφο του.
 Δηλαδή, σε ποιες δυνάμεις θα δώσει, ποια ποσοστά, με ποιο πρόγραμμα κ.λπ.»
«Ελπίζω η λαϊκή ψήφος να έχει δώσει δύναμη σε δυνάμεις, σε κόμματα, σε προγράμματα που ύστερα θα δώσουν και το πάζλ της νέας κυβέρνησης, αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία από την πλευρά μας» είπε ο κ.Βούτσης
Σε ερώτηση σχετικά με το εάν η αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας διευκολύνει ένα άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι «ο στόχος μας είναι ένας».
«Η ταυτότητά μας, της σύγχρονης ριζοσπαστικής αριστεράς, να εμπλουτίζεται κάθε φορά μέσα από την πρωτόγνωρη εμπειρία της διακυβέρνησης.
Ένα πείραμα που όλη η Ευρώπη έχει στο μάτι της και κάποιοι και στην ψυχή τους.
Αυτός είναι ο στόχος μας.
Σήμερα δεν υπάρχει κεντροαριστερά, ούτε έχει οποιοδήποτε μέλλον, διότι επί της ουσίας έχει μεταλλαχθεί σε ένα συντηρητικό πρόγραμμα σε πανευρωπαϊκή κλίμακα.
Η απώλεια των δυνάμεων και των συντρόφων της Αριστερής Πλατφόρμας για εμάς είναι σημαντική, το αναγνωρίζουμε στο επίπεδο του κοινωνικού μετώπου.
Από κει και πέρα, βεβαίως, επέλεξαν οι ίδιοι μία διαφορετική στρατηγική που εμείς δεν δεχτήκαμε να την υπηρετήσουμε.
Αυτήν της εμμονής στο εθνικό νόμισμα και στην εθνική αναδίπλωση ενόψει των υπαρκτών αντιθέσεων, κινδύνων, αντιφάσεων που υπάρχουν στην Ευρώπη» είπε ο κ.Βούτσης.
«Οπωσδήποτε κάποιες βασικές εκτιμήσεις σε σχέση με τον συσχετισμό δυνάμεων στην ΕΕ δεν ευοδώθηκαν και με αυτήν την έννοια κινήσεις που είχαν να κάνουν με τη διαπραγματευτική μας ικανότητα, δεινότητα, επίσης δεν ευοδώθηκαν για να προκύψει αυτό το οποίο θέλαμε.
Δηλαδή, ένας έντιμος συμβιβασμός χωρίς μνημόνια, δηλαδή μία σύμβαση, μία συμφωνία καινούργια που όμως δεν θα είχε προαπαιτούμενα.
Αναγκαστήκαμε, οδηγηθήκαμε μέσα από μία πάρα πολύ σκληρή διαπραγμάτευση σε μία συμφωνία που η βιωσιμότητά της θα κριθεί και από τη συζήτηση για το χρέος σε δυο μήνες και από τα επενδυτικά πακέτα και από το πρόγραμμα της δικιάς μας, ελπίζω, κυβέρνησης που θα δημιουργεί και θα μεγαλώνει τις ρωγμές και τις ρυτιδώσεις σε αυτήν τη συμφωνία ως προς την αντικοινωνική πλευρά κάποιων βασικών, όμως, μέτρων φορολογικών και άλλων που περιέχει» υπογράμμισε ο κ.Βούτσης.
«Το βασικό διακύβευμα την επομένη των εκλογών θα είναι αυτό το οποίο είναι ως εκκρεμότητα τα τελευταία χρόνια από τις επώδυνες κοινωνικές επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών.
Δηλαδή, να ξεκινήσει μία παραγωγική ανασυγκρότηση στη χώρα, που ταυτόχρονα, όμως, θα αποδίδει καρπούς μεγαλύτερης κοινωνικής δικαιοσύνης στα φτωχοποιημένα στρώματα και βεβαίως θα αποκαθιστά, σταδιακά έστω, το αίσθημα εμπιστοσύνης και δικαιοσύνης με το χτύπημα της διαφθοράς, της διαπλοκής, της φοροδιαφυγής.
Όλα αυτά, δηλαδή, που ήταν συνακόλουθα και των μνημονιακών συντηρητικών πολιτικών.
Αυτό είναι το κεντρικό ζήτημα, η απαίτηση, αν θέλετε, του λαού και πιστεύω ότι έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έτσι όπως πολιτευτήκαμε αυτούς τους 6-7 μήνες με τρομακτικά δύσκολες συνθήκες και άρα θα έχουμε και ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα» είπε ο κ.Βούτσης, ο οποίος εκτίμησε αναφορικά με την ημερομηνία των εκλογών, ότι «όλα δείχνουν ότι πάμε στις 20 του Σεπτέμβρη για εκλογές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης