Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Ο Βαρουφάκης οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού

Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Ο Βαρουφάκης οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού
Ευτυχώς, η Γαλλία ήταν εκεί ώστε η Ελλάδα να συνεχίσει στη ζώνη του ευρώ, που ήταν η μόνη καλή λύση για την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρωζώνη, σημειώνει ο γάλλος υπουργός Οικονομικών
Ο Γιάνης Βαρουφάκης έφθασε τη χώρα του στο χείλος του γκρεμού, ανέφερε σήμερα ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Michel Sapin, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, απαντώντας στις επικρίσεις του έλληνα πρώην υπουργού για τον ρόλο της Γαλλίας στις διαπραγματεύσεις του τρίτου προγράμματος διάσωσης.
Ο Michle Sapin, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ στο Eurogroup, ανέφερε ότι «ευτυχώς, η Γαλλία ήταν εκεί ώστε η Ελλάδα να συνεχίσει στη ζώνη του ευρώ, που ήταν η μόνη καλή λύση για την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρωζώνη».
Σημειώνεται ότι το περασμένο σαββατοκύριακο ο Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε στη Γαλλία προκειμένου να συμμετάσχει σε μια πολιτική συνάντηση προσωπικοτήτων της αριστερής πτέρυγας των Σοσιαλιστών στην οποία ανήκει και ο Sapin, προσκεκλημένος του οργανωτή, πρώην υπουργού Οικονομίας Arnaud Montebourg.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Γαλλία, ο κ. Βαρουφάκης παραπονέθηκε δημοσίως για τον ρόλο του Παρισιού στις διαπραγματεύσεις του τρίτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας και συγκεκριμένα ότι, ενώ στις διμερείς συνομιλίες που είχε με τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας της Γαλλίας, Michel Sapin και Emmanuel Macron αντίστοιχα,
«είχαμε συμφωνήσει σχεδόν σε όλα (…) αυτή η συμφωνία εξατμίστηκε» στο Eurogroup.
«Θαυμάζω πολύ τη Γαλλία, όμως υπήρξα μάρτυρας της ανικανότητάς της», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης, υπογραμμίζοντας το χάσμα μεταξύ αυτών που έλεγε και έκανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης