Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Agricole: Συστήνει αγορά δολαρίου και στερλίνας έναντι του γιεν και του ευρώ

Credit Agricole: Συστήνει αγορά δολαρίου και στερλίνας έναντι του γιεν και του ευρώ
Η γαλλική τράπεζα εκτιμά ότι η καταναλωτική ζήτηση στις ΗΠΑ και την Βρετανία θα ενισχυθεί 
Το αμερικανικό δολάριο και η βρετανική στερλίνα προκρίνονται ως οι κορυφαίες επενδυτικές επιλογές αυτή την περίοδο, σύμφωνα με τη γαλλική τράπεζα Credit Agricole.
Η Credit Agricole συστήνει την αγορά δολαρίου και στερλίνας, ειδικότερα έναντι του ιαπωνικού γιεν και του ευρώ, καθώς εκτιμά ότι οι προοπτικές για τις οικονομίες των ΗΠΑ και της Βρετανίας είναι πιο θετικές.
Αναλυτικότερα, εκτιμά πως η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας θα συνεχίσει με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, όπως και η ΕΚΤ, ενώ η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας και η Fed αναμένεται να προχωρήσουν σε ποσοτική σύσφιγξη των πολιτικών που ασκούν.
Ως απόρροια των κινήσεων των κεντρικών τραπεζών, η καταναλωτική ζήτηση σε αυτές τις χώρες αναμένεται να ενισχυθεί.
Ωστόσο, οι προοπτικές για τις οικονομίες τους θα συνεχίσουν να αποκλίνουν.
Οι οικονομίες σε ΗΠΑ και Βρετανία έχουν καλύτερες προοπτικές στο παρόν παγκόσμιο, οικονομικό πλαίσιο, καθώς έχουν μειωθεί το επίπεδο του ιδιωτικού χρέους τους και η εγχώρια ζήτηση έχει αποδειχθεί ανθεκτική.
Αντίθετα, οι προοπτικές για την Ιαπωνία και την Ευρωζώνη, αλλά και την Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία θα συνεχίσουν να υφίστανται πλήγμα από την έκθεση τους στις εμπορικές συναλλαγές με την Κίνα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης