Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διχογνωμία στη ΔΗΜΑΡ - Κοιτάζει προς ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προς ΠΑΣΟΚ - Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Κουβέλη

Διχογνωμία στη ΔΗΜΑΡ - Κοιτάζει προς ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προς ΠΑΣΟΚ - Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Κουβέλη
Με το Μέγαρο Μαξίμου και τους επιτελείς του πρωθυπουργού να βλέπουν ότι η αυτοδυναμία είναι από δύσκολη έως ακατόρθωτη, επιχειρείται ο διεμβολισμός άλλων πολιτικών χώρων
Στα δύο έχει μοιραστεί η ΔΗΜΑΡ, καθώς μετά από συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, πολλά στελέχη εισηγούνται τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τους Οικολόγους, ενώ τα στελέχη που πρόσκεινται στον πρώην πρόεδρο Φώτη Κουβέλη επιθυμούν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.bankingnews.gr, oι δύο πλευρές της ΔΗΜΑΡ μοιράζονται 50-50, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί από τις αρχές της εβδομάδας να διεμβολίσει πολιτικά και εκλογικά τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ήδη έχει υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος λόγω της μεγάλης πολιτικής εμπειρίας, αλλά και της νομικής και επιστημονικής κατάρτισης φέρεται να αξιοποιείται στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, αν σχηματίσει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.
Άλλωστε ο ίδιος διατηρεί πολύ καλή σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το τρίτο μνημόνιο προβλέπει τη ριζική μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης.
Από την πλευρά του ο νυν πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος εκτιμά πως η πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ και η ρητορική του δεν συνάδουν με τις βασικές αρχές της Δημοκρατικής Αριστεράς και ως εκ τούτου ο ίδιος και τα στελέχη του προκρίνουν τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και άλλες δυνάμεις του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς.
Πάντως ο Θ. Θεοχαρόπουλος φαίνεται να έχει κλειδώσει στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ...
Σε κάθε περίπτωση, με το Μέγαρο Μαξίμου και τους επιτελείς του πρωθυπουργού να βλέπουν ότι η αυτοδυναμία είναι από δύσκολη έως ακατόρθωτη, επιχειρείται ο διεμβολισμός άλλων πολιτικών χώρων σε μια λογική να μαζευτεί και η τελευταία ψήφος προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης