Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ): Η αυτοδυναμία δεν μπορεί να δώσει λύση στη χώρα

Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ): Η αυτοδυναμία δεν μπορεί να δώσει λύση στη χώρα
Η υπόθεση της αυτοδυναμίας που επικαλείται και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η νέα εξαπάτηση, η νέα παραπλάνηση, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Την ανάγκη να υπάρξει μετεκλογική συνεργασία μεταξύ πολλών κομμάτων, καθώς η αυτοδυναμία δεν αποτελεί λύση για τη χώρα, εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, με δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.
H κ. Γεννηματά τόνισε ότι πρέπει να συγκληθεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, σημειώνοντας ότι «θα πρέπει οι συνταγματικές προβλέψεις να τηρηθούν απαρέγκλιτα» και ότι «δεν μπορούμε να παίζουμε με τους θεσμούς».
«Είναι αναγκαία η σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, προβλέπεται και θα πρέπει να έχουν όλοι το θάρρος της γνώμης, υπεύθυνα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τοποθετηθούν και να ακουστεί για άλλη μια φορά γιατί από αυτή τη βουλή δεν μπορεί να προκύψει κυβέρνηση και ποιος φέρει την ευθύνη», ανέφερε.
Ερωτηθείσα για τις συζητήσεις που γίνονται με τον Γιώργο Παπανδρέου και την πιθανότητα επιστροφής του στο ΠΑΣΟΚ ενόψει εκλογών, σημείωσε ότι «εμείς έχουμε ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για την επανασυσπείρωση του χώρου και την ανάδειξη ενός τρίτου εναλλακτικού χώρου που θα μπορέσει βιώσιμη λύση μετά τις εκλογές.
»Αυτές οι προσπάθειες έχουν βρει προσπάθειες και ανταπόκριση, κυρίως στη βάση.
Από κάτω ξεκινήσαμε γιατί αυτό ήταν το λάθος που έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας ήταν η θετική ανταπόκριση που υπήρξε χθες από το ΚΙΔΗΣΟ. Θα υπάρξει επικοινωνία, δεν θέλω ούτε να προδικάσω ούτε να προβλέψω», ανέφερε.
Όσον αφορά τις συζητήσεις με τη ΔΗΜΑΡ, σημείωσε ότι «υπάρχει μια διαφορά, δεν είναι το ίδιο πράγμα να συζητούμε με κινήσεις και με κόμματα όπως η ΔΗΜΑΡ στον ευρύτερο χώρο της δημοκρατικής παράταξης και το ίδιο να συζητάμε με ένα κομμάτι από τον ίδιο μας τον εαυτό».
Πρόσθεσε δε, ότι «υπάρχει πολύ ειλικρινής και γόνιμη συζήτηση και περιμένω να οριστικοποιηθεί η συζήτηση μέσα στην εβδομάδα»
Τέλος, αναφερόμενη στις μετεκλογικές συνεργασίες επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μια πάρα πολύ καθαρή θέση, «κανένας μόνος του δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα της χώρας αυτή τη στιγμή», για να προσθέσει ότι «η υπόθεση της αυτοδυναμίας που επικαλείται και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η νέα εξαπάτηση, η νέα παραπλάνηση, δεν μπορεί να δώσει λύση η αυτοδυναμία σε αυτή τη χώρα, ένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί, πολύ περισσότερο ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι δεν μπορεί».
«Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση με την ευρύτερη δυνατή λαϊκή υποστήριξη που πρέπει να στηρίζεται σε δεσμευτική προγραμματική συμφωνία», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης