Πολιτική

Βούτσης (υπ. Εσωτερικών): Ο Τσίπρας ήταν υποχρεωμένος να πάει σε εκλογές – Όχι στον αλληλοσπαραγμό της Αριστεράς

Βούτσης (υπ. Εσωτερικών): Ο Τσίπρας ήταν υποχρεωμένος να πάει σε εκλογές – Όχι στον αλληλοσπαραγμό της Αριστεράς
Τη συμμετοχή του Φ. Κουβέλη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε ο κ.Βούτσης
Την θέση ότι ο Τσίπρας ήταν υποχρεωμένος να πάει σε εκλογές από τη στιγμή που η στήριξη του στη Βουλή έπεσε κάτω από τους 120 βουλευτές διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ν. Βούτσης.
«Το είχαμε πει ότι αν δεν έχουμε ούτε 120 στην ψηφοφορία στις 13 Αυγούστου θα πάμε σε εκλογές.
Εξαντλήθηκε ο κύκλος των δυνατοτήτων μας.
Είχαμε προειδοποιήσει γι’ αυτό και χαρακτηριστικά ο Τσίπρας είχε πει θα προχωρήσουμε μαζί ή δεν θα προχωρήσουμε καθόλου.
 Είχαμε 6 αναρτημένα νομοσχέδια και σοβαρές διατάξεις τα οποία δεν μπορούσαμε πλέον να νομοθετήσουμε και να τα περάσουμε» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Βούτσης.
«Εφόσον δεν επιτεύχθηκε το 120 η απόφαση για εκλογές ήρθε αυτόματα.
Επί της ουσίας η απόφαση και κυρίως το ζήτημα της συμφωνίας ελήφθη από τους ίδιους τους οποίους έριξαν την κυβέρνηση της αριστεράς.
Θα απολογηθούμε επειδή δεν μένουμε με 117 να κυβερνάμε;
Δεν θα αρκούσε το να διερευνηθεί από την δική μας πλευρά η δυνατότητα διαμόρφωσης μιας νέας πλειοψηφίας.
Είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή η κίνηση και δείχνει σεβασμό.
Θα πρέπει τώρα να ξέρει ο κόσμος ότι μέρος της κυβερνητικής πολιτικής θα είναι η τήρηση των βασικών θεμάτων που συμφωνήσαμε» υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών.
Ερωτηθείς με το ποιους θα συγκυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι η απάντηση θα ανιχνευθεί στο αποτέλεσμα των εκλογών το οποίο θα δώσει τις βολές για το τι πρέπει να γίνει σε επίπεδο διακυβέρνησης.
«Αν δεν τύχουμε μιας νέας έγκρισης δεν θα μείνουμε σε αυτά τα οποία συμφωνήσαμε.
Θα στηρίξουμε τα μέτρα για τα οποία είχαμε δεσμευθεί αλλά δεν είναι απαραίτητο να μετέχουμε σε όλα ως αντιπολίτευση» είπε ο κ.Βούτσης, ο οποίος διέψευσε τις πληροφορίες ότι ο Αλέξης Τσίπρας συζητά την συμμετοχή του Φώτη Κουβέλη στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας.  
«Θα δούμε τις σταθερές γύρω από τις οποίες θα κινηθούμε, υπάρχει διάθεση να αξιοποιηθεί το νεότερο στελεχικό δυναμικό που σε κρίσιμη περίοδο έδωσε το δικό του στίγμα.
Θα προσπαθήσουμε να είναι μια συνεκτική και με σαφή κατεύθυνση κοινοβουλευτική ομάδα.
Θα γίνει ένα συλλογικό όργανο κατά το καταστατικό όπου θα παρουσιαστεί η κεντρική ιδέα, οι άξονες και οι στόχοι του εκλογικού κυβερνητικού προγράμματος.
Όσοι συμφωνήσουν σε αυτό, θα έχουν θέση και στο ψηφοδέλτιο» είπε ο κ.Βούτσης, υπογραμμίζοντας ότι η Αριστερά καλείται να λύσει κορυφαία προβλήματα διακυβέρνησης και δεν πρέπει να κυριαρχήσει ο αλληλοσπαραγμός.
«Βρισκόμαστε σε πόλεμο και αρκετοί σύντροφοι το ξέχασαν αυτό αλλά δεν θα μας βάλουν σε μια ομηρία αυτοακύρωσης» είπε ο κ.Βούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης