Τελευταία Νέα
Πολιτική

Die Linke: Σαφή στήριξη στον Τσίπρα - Βαθιά η ανάμιξη των δανειστών στην εθνική κυριαρχία της Ελλάδας

Die Linke: Σαφή στήριξη στον Τσίπρα - Βαθιά η ανάμιξη των δανειστών στην εθνική κυριαρχία της Ελλάδας
«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο θαρραλέος αγώνας του είναι και παραμένει ανάχωμα στην νεοφιλελεύθερη καταστροφή της ευρωπαϊκής ιδέας»
Σαφή και ομόφωνη στήριξη στις πολιτικές πρωτοβουλίες του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εκφράζει η ηγεσία του γερμανικού αριστερού κόμματος Die Linke.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας, παρότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, παραιτείται και ζητά εκλογές, δείχνει «πόσο μακριά φθάνει η ανάμιξη των δανειστών στην εθνική κυριαρχία» της χώρας.
Η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα είναι επομένως ένα λογικό βήμα, συνεχίζει το Die Linke, τονίζοντας ότι μόνο με μια ισχυρή αριστερή κυβέρνηση υπάρχει η εγγύηση ότι θα εξαντληθούν τα κοινωνικά περιθώρια στο ευρωπαϊκό πακέτο εκβιασμού, ότι οι πλούσιοι και οι εύποροι θα κληθούν να πληρώσουν, ότι θα καταπολεμηθούν η διαφθορά και η φοροδιαφυγή και ότι θα εξασφαλιστούν περισσότερες δυνατότητες για κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας εντός Ευρωζώνης.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο θαρραλέος αγώνας του είναι και παραμένει ανάχωμα στην νεοφιλελεύθερη καταστροφή της ευρωπαϊκής ιδέας, της οποίας ηγείται κυρίως η γερμανική κυβέρνηση» καταλήγει ο Die Linke.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης