Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Ο απερχόμενος έλληνας πρωθυπουργός κατάφερε να μας μπερδέψει όλους

tags :
Die Welt: Ο απερχόμενος έλληνας πρωθυπουργός κατάφερε να μας μπερδέψει όλους
Οι Έλληνες, αλλά και οι Γερμανοί αισθάνονται μπερδεμένοι από τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα 
«Ο απερχόμενος έλληνας πρωθυπουργός κατάφερε να μας μπερδέψει όλους», υποστηρίζει σε δημοσίευμά της, η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Το συγκεκριμένο άρθρο τιτλοφορείται με τον κυνικό τίτλο «Η Angela Merkel δεν γλιτώνει από τον Αλέξη Τσίπρα» και επιχειρεί μια ανάλυση των μεταστροφών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα, αναφέρει πως είναι δύσκολο για τους γερμανούς πολίτες να κατανοήσουν πως ο απερχόμενος έλληνας πρωθυπουργός προκήρυξε δημοψήφισμα, κάλεσε τους έλληνες πολίτες να ψηφίσουν «όχι» στη συμφωνία με τους πιστωτές , αλλά στη συνέχεια διαπραγματεύτηκε ο ίδιος μία εξίσου σκληρή συμφωνία.
Παράλληλα, είναι εξίσου δύσκολο να αντιληφθεί ένας ξένος πώς ένας σκληρός πολέμιος των ιδιωτικοποιήσεων, ένας εχθρός της οικονομίας της αγοράς, ένας γνήσιος σοσιαλιστής δηλαδή, μπορεί να καταδικάζει στην αρχή της χρονιάς τις ίδιες ακριβώς μεταρρυθμίσεις που σήμερα επιβάλλει στον λαό του.
Αυτή η μεταστροφή του Αλ. Τσίπρα δεν μπορεί εξηγηθεί εύκολα, όχι μόνο για τους Γερμανούς, αλλά και για τους ίδιους τους Έλληνες, οι οποίοι αισθάνονται μπερδεμένοι, καταλήγει η Die Welt.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης