Τελευταία Νέα
Bank Insider

Πιθανό το ενδιαφέρον της Attica bank για την Proton bank, αυτόνομα ή μαζί με άλλο σχήμα - Επιβεβαίωση του www.bankingnews.gr

Πιθανό το ενδιαφέρον της Attica bank για την Proton bank, αυτόνομα ή μαζί με άλλο σχήμα -  Επιβεβαίωση του www.bankingnews.gr
Πιθανό είναι το ενδεχόμενο η Attica bank ή μαζί με άλλο σχήμα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την Proton bank.
Οι διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και επιβεβαιώνουν πλήρως το www.bankingnews.gr το οποίο είχε αποκαλύψει τα σχέδια της Attica bank για την Proton bank αλλά και το ενδιαφέρον ενός ισχυρού επενδυτικού fund στο οποίο συμμετέχει ο Δημήτρης Μηλιάκος ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ bank.
Πιθανή εμπλοκή της Attica bank στην Proton bank θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μέσω της αύξησης κεφαλαίου 50 εκατ που σχεδιάζει η Proton bank ή σε συνεργασία με άλλο επενδυτικό σχήμα.

Τι λέει σε επίσημη ανακοίνωση η Αttica Bank

"Η Attica Bank θα διερευνήσει, στα πλαίσια της εκπεφρασμένης στρατηγικής της, το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Τράπεζα Proton λόγω των συνεργειών που θα προκύψουν και της ανάγκης δημιουργίας μεγέθους, που στις σημερινές συνθήκες είναι αναγκαίο για την ανάπτυξη του Ομίλου".

Σημαντική υποσημείωση

Το ενδιαφέρον της Attica bank υφίσταται εδώ και καιρό για την Proton bank αλλά η Attica bank είχε ενδοιασμούς σε ορισμένα ζητήματα.
Το σχέδιο ήταν οι δύο τράπεζες να μείνουν αυτόνομες με σχετικά κοινό μετοχικό σχήμα χωρίς να συχγωνευθούν δηλαδή.
Το σχέδιο αφορά την σύσταση holding στην οποία θα συμμετάσχει το ΤΣΜΕΔΕ ως ταμείο και όχι η Attica bank ή αυτόνομα ή συνεργαζόμενο με άλλο επενδυτικό σχήμα.
Η Proton bank θα είναι η holding και στην Attica bank θα αποσχιστούν δραστηριότητες της Proton bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης