Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Επαναφέρει το ζήτημα του bail-in των ελλήνων καταθετών, με αφορμή έκθεση της Royal Bank of Scotland

tags :
Die Welt: Επαναφέρει το ζήτημα του bail-in των ελλήνων καταθετών, με αφορμή έκθεση της Royal Bank of Scotland
«Αν θελήσει κανείς να διασώσει τις ελληνικές τράπεζες αποκλειστικά με ιδιωτικά κεφάλαια, θα πρέπει να ʻπειράξειʼ και τις καταθέσεις», τονίζει η γερμανική Die Welt
Το ζήτημα της συμμετοχής των ελλήνων καταθετών στο bail-in των ελληνικών τραπεζών επαναφέρει με σημερινό δημοσίευμά της, η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Ειδικότερα, με αφορμή πρόσφατη έκθεση της Royal Bank of Scotland, βάσει της οποίας στην περίπτωση των ελληνικών τραπεζών οι ομολογιούχοι δεν θα μπορούσαν να συνεισφέρουν περισσότερα από 6,3 δισεκατομμύρια ευρώ, η Welt σχολιάζει το ενδεχόμενο πιθανής συμμετοχής των καταθετών στη διάσωση των ελληνικών τραπεζών.
Χαρακτηριστικά, επισημαίνει πως «αν θελήσει κανείς να διασώσει τις ελληνικές τράπεζες, αποκλειστικά με ιδιωτικά κεφάλαια, θα πρέπει να “πειράξει” και τις καταθέσεις».
Παράλληλα, προσθέτει πως «η ευρωπαϊκή οδηγία για την εξυγίανση των τραπεζών (BRRD) επιτρέπει κατ΄αρχήν ένα τέτοιο βήμα για καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, κάτι που θα καθιστούσε την ανακεφαλαιοποίηση πιο ευνοϊκή για τους πιστωτές, αλλά θα προκαλούσε σημαντικό πλήγμα στην ελληνική οικονομία και θα ήταν μάλλον αντιπαραγωγικό, προειδοποιεί ήδη από τα τέλη Ιουλίου ο οίκος αξιολόγησης Fitch».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης