Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pechtold (Ολλανδία): Υπέρ του προγράμματος διάσωσης το D66 – Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ε.Ε.

Pechtold (Ολλανδία): Υπέρ του προγράμματος διάσωσης το D66 – Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ε.Ε.
Πρέπει να έχουμε μια πιο ικανή Ευρωζώνη, ώστε να αποφύγουμε να γίνουμε όμηροι ενός άλλου Τσίπρα, ανέφερε ο επικεφαλής των Δημοκρατών
Υπέρ του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας τάχθηκε ο επικεφαλής του κόμματος των Δημοκρατών, D66, Alexander Pechtold, o οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ολλανδικό κοινοβούλιο τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στη Ε.Ε.
Μάλιστα, έδωσε συγχαρητήρια στον ολλανδό υπουργό Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, ο οποίος «έπρεπε να διαπραγματευτεί με ανθρώπους όπως ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης».
Όπως ανέφερε, το Grexit θα σημάνει μια ελληνική χρεοκοπία, με αποτέλεσμα να ανακύψουν προβλήματα για την Ευρώπη και την ολλανδική οικονομία, «οπότε θα στηρίξω» το πρόγραμμα.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «πρέπει να έχουμε μια πιο ικανή Ευρωζώνη, ώστε να αποφύγουμε να γίνουμε όμηροι ενός άλλου Τσίπρα».
Σημείωσε ακόμη ότι θα ήταν πολύ καλό να δούμε να γίνονται ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδας, ενώ τόνισε ότι πρέπει να αναλογιστούμε τις συνέπειες μιας ελληνικής χρεοκοπίας και υπενθύμισε την κρίση μεταναστών στα ελληνικά νησιά.
«Φανταστείτε τι θα συμβεί στο ελληνικό νησί της Κω, αν κοπούν ξαφνικά τα χρήματα για τη φύλαξη των συνόρων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης