Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας αναμένεται να εγκρίνει τη συμφωνία για την Ελλάδα – Δεν θέλει να απομονωθεί

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας αναμένεται να εγκρίνει τη συμφωνία για την Ελλάδα – Δεν θέλει να απομονωθεί
Ζήτημα εμπιστοσύνης της ολλανδικής κυβέρνησης φέρεται έτοιμη να θέσει η αντιπολίτευση 
Το πράσινο φως στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας αναμένεται να δώσει αύριο, Τετάρτη 18 Αυγούστου, η Ολλανδία, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις.
Ειδικότερα, το κυβερνών κόμμα VVD, του Mark Rutte, φαίνεται έτοιμο να εγκρίνει τη συμφωνία για την Ελλάδα, καθώς δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση την απομόνωση της Ολλανδίας από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.
Σημειώνεται ότι η στάση που θα τηρήσει το κόμμα, στην επικείμενη ψηφοφορία, αποφασίστηκε έπειτα από πολλές ώρες συζητήσεων, κεκλεισμένων των θυρών.
Σύμφωνα με τα ολλανδικά Μέσα, ο Mark Rutte υποστήριξε ότι το δάνειο του ESM για την Ελλάδα ήταν ένα δύσκολο αποτέλεσμα για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ωστόσο υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ένα βαρύ πακέτο μεταρρυθμίσεων και μέτρων.
Τα προβλήματα δεν τελειώνουν, ωστόσο, εδώ για τον ολλανδό πρωθυπουργό, καθώς ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης, Geert Wilders, γνωστοποίησε την πρόθεσή του, να θέσει ζήτημα εμπιστοσύνης της ολλανδικής κυβέρνησης.
Ο ίδιος υποστηρίζει πως ο πρωθυπουργός της χώρας αθέτησε την προεκλογική δέσμευσή του ότι η χώρα δεν θα δώσει περαιτέρω χρηματική βοήθεια στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης