Τελευταία Νέα
Οικονομία

CNBC: Στις 20 Αυγούστου η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα - Σύννεφα πάνω από το πακέτο στήριξης

CNBC: Στις 20 Αυγούστου η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα - Σύννεφα πάνω από το πακέτο στήριξης
Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την ελληνική Βουλή, ωστόσο αυτό φαίνεται να επηρεάζει τους δανειστές, τη στιγμή που τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια ψηφίζουν τη νέα συμφωνία, γράφει το αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Πηγές με γνώση της κατάστασης είπαν στο CNBC ότι είναι πιθανό να ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης στις 20 Αυγούστου, την ημέρα της πληρωμής της δόσης στην ΕΚΤ.
Αξιωματούχος του CNBC τόνισε ότι περίμενε η πληρωμή να γίνει την Πέμπτη, αμέσως μετά την ψηφοφορία στη γερμανική και την ολλανδική Βουλή.
Αν και η συμφωνία πέρασε από την ελληνική Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να βασιστεί στην αντιπολίτευση, επομένως, η θέση του ως πρωθυπουργός είναι αμφίβολη σε περίπτωση που κινηθεί η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης.
Αναλυτές επισημαίνουν ότι όσο σκληρά και αν προσπάθησαν όλες οι πλευρές για να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία και με την Ελλάδα να είναι στα πρόθυρα της εξόδου από την Ευρωζώνη, η συμφωνία θα μπορούσε να μην ολοκληρωθεί ποτέ εξαιτίας της ψήφου εμπιστοσύνης.
«Οι συνεχείς πληροφορίες από την Ελλάδα σχετικά με μια ψήφο εμπιστοσύνης και πιθανές πρόωρες εκλογές φέτος, παραμένουν ανησυχητικές», δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής στο OANDA.
«Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση που έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της διάσωσης να λειτουργεί ομαλά.
Η οικονομία υπέστη τεράστιες ζημιές κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και δεν γίνεται να υποστεί κι άλλες», καταλήγει.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης