Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας οι Ισπανοί Σοσιαλιστές – Τεράστιο το κόστος από ένα Grexit

Υπέρ του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας οι Ισπανοί Σοσιαλιστές – Τεράστιο το κόστος από ένα Grexit
Την ανάγκη βαθιάς μεταρρύθμισης στην Ε.Ε. υπογράμμισε o εκπρόσωπος του PSOE, Pedro Saura
Την πρόθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ισπανών Σοσιαλιστών (PSOE) να παρέχουν στήριξη στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, το οποίο θα τεθεί προς έγκριση αύριο, Τρίτη, στο ισπανικό κοινοβούλιο, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Pedro Saura, αν και όπως τόνισε περιμένουν να λάβουν γνώση της συγκεκριμένης πρότασης της κυβέρνησης.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κάτω Βουλή, ο Saura τόνισε ότι αυτή η στήριξη είναι καλή για την Ευρώπη, την Ισπανία και την Ελλάδα.
Μάλιστα, σημείωσε ότι αν η Ελλάδα μείνει εκτός της ζώνης του ευρώ, αυτό θα είχε τεράστιο οικονομικο-πολιτικό κόστος για την Ευρώπη, αλλά επίσης και την Ισπανία και αναφέρθηκε στις αυξήσεις των ασφαλίστρων έναντι κινδύνων των ισπανικών ομολόγων, όταν προκύπτουν προβλήματα στην Ελλάδα.
Παράλληλα, αφού υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία μια βαθιά μεταρρύθμιση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημείωσε ότι οι Σοσιαλιστές επιθυμούν μια Ευρώπη πιο κοινωνική, όπου θα προχωρήσουν τόσο η φορολογική, οικονομική και πολιτική ένωση και που θα μπορεί να υπάρξει ένας κατώτατος μισθός κοινός για όλη την περιοχή.
Μάλιστα, κατά την αυριανή συνεδρίαση για την έγκριση της συμφωνίας για την Ελλάδα, το PSOE θα παρουσιάσει τη λύση, η οποία θα εστιάσει σε αυτές τις ιδέες, ζητώντας παράλληλα συντάξεις και παρόμοια ασφάλιση ανεργίας για όλους τους Ευρωπαίους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης