Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι αναλυτές προειδοποιούν: Η Bundestag θα εγκρίνει την ελληνική συμφωνία, αλλά υπό όρους

Οι αναλυτές προειδοποιούν: Η Bundestag θα εγκρίνει την ελληνική συμφωνία, αλλά υπό όρους
Η Credit Agricole σημειώνει ότι αυτό μπορεί να αποδυναμώσει τη συμφωνία
Παρά την αντίθεση τόσο των πολιτών όσο και πολιτικών στη Γερμανία για τη χορήγηση επιπλέον χρημάτων στην Ελλάδα, αναλυτές εκτιμούν ότι η πλειοψηφία των γερμανών βουλευτών θα εγκρίνει το σχέδιο διάσωσης της χώρας, αν και προειδοποιούν ότι μπορεί να τίθενται ορισμένες προϋποθέσεις.
Σε δηλώσεις της στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, ο αναλυτής της Credit Agricole, Valentine Marinov, σημειώνει ότι οι γερμανοί βουλευτές ενδεχομένως να εγκρίνουν μια συμφωνία «υπό όρους» και προειδοποίησε ότι αυτό θα μπορούσε να αποδυναμώσει τη συμφωνία διάσωσης στο σύνολό της.
«Αν μη τη άλλο, η ψηφοφορία που θα δούμε την Τετάρτη θα μπορούσε να είναι μια ψηφοφορία υπό όρους στη λογική του ότι, "ναι, υποστηρίζουμε το πρόγραμμα διάσωσης υπό την αίρεση ότι τον Οκτώβριο, το ΔΝΤ θα αποφασίσει να συμμετέχει σε αυτό"», σημειώνει και προσθέτει ότι «θα μπορούσε να αποδυναμώσει την δέσμευση που έχει υπάρξει και να πυροδοτήσει ανησυχίες ότι περισσότερη αβεβαιότητα μπορεί να μας περιμένει από εδώ και πέρα».
Από την άλλη πλευρά, ο αναλυτής της Tatton Investment Management, Lothar Mentel, σημειώνει αν η Bundestag αρνηθεί να παρέχει τη στήριξή της στο πρόγραμμα, αυτό θα ήταν ένα σοκ.
«Η εμπειρία και η ιστορία έχουν δείξει ότι οι Γερμανοί δεν θέλουν να αναστατώνουν την Ευρώπη και αυτό θα αποτελούσε μεγάλη αναστάτωση», σημειώνει και προσθέτει ότι «οι πιθανότητες (σ.σ. οι βουλευτές να αντιταχθούν στη συμφωνία) είναι εξαιρετικά λίγες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης