Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ελλάδα ωθεί υψηλότερα τις ευρωαγορές – Στο επίκεντρο, η πρόοδος για την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος

Η Ελλάδα ωθεί υψηλότερα τις ευρωαγορές – Στο επίκεντρο, η πρόοδος για την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος
Την Τετάρτη η ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο για την έγκριση της συμφωνίας
Ανοδική τροχιά διαγράφουν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις εξελίξεις για την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.
Αυτή την εβδομάδα, τα εθνικά κοινοβούλια των χωρών της ζώνης του ευρώ, όπου αυτό είναι απαραίτητο, θα προχωρήσουν αυτή την εβδομάδα σε ψηφοφορίες προκειμένου να εγκρίνουν τη βοήθεια προς την Ελλάδα.
Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνεται και το γερμανικό κοινοβούλιο, με τη σχετική ψηφοφορία να αναδεικνύεται σε πονοκέφαλο για τη γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, καθώς θα πρέπει να «δαμάσει» τις αντιρρήσεις που εκφράζονται από πολλούς βουλευτές στη Bundestag σχετικά με το νέο πρόγραμμα ύψους 86 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.
Η γερμανίδα καγκελάριος, σε δηλώσεις της στο κανάλι ZDF, την Κυριακή, προσπάθησε να διαβεβαιώσει τους σκεπτικιστές γερμανούς βουλευτές σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα βοήθειας στην Ελλάδα, το οποίο σημειωτέον έχει δηλώσει ότι δεν θα εμπλακεί σε αυτό αν δεν υπάρξει από την πλευρά της Ευρώπης κάποιου είδους ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Στα της σημερινής συνεδρίασης, περί τις 10:30 π.μ., ο δείκτης DAX καταγράφει κέρδη 0,87%, στις 11.081,50 μονάδες.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινείται σε οριακά αρνητικό έδαφος και στις 6.546,80 μονάδες, ενώ ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,84%, στις 5.002 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,39%, στις 10.921,50 μονάδες και ο FTSE MID ενισχύεται κατά 0,57%, στις 23.381 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο κατά 0,99%, στις 390,07 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης