Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Κρίσιμα ραντεβού για τη Merkel ενόψει της ψηφοφορίας στη Bundestag για το ελληνικό πρόγραμμα

Bloomberg: Κρίσιμα ραντεβού για τη Merkel ενόψει της ψηφοφορίας στη Bundestag για το ελληνικό πρόγραμμα
"Δεν μπορείς να είσαι στην ευρωζώνη χωρίς να κάνεις τις δικές σου προσπάθειες", σύμφωνα με τον Spahn
Οι Γερμανοί βουλευτές θα ψηφίσουν την Τετάρτη για να εγκρίνουν ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, έτσι ώστε την επομένη να πληρώσει εμπρόθεσμα τη δόση (3,2 δισ. ευρώ) προς την ΕΚΤ και η Angela Merkel αλλάζει το πρόγραμμά της.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Γερμανίδα Καγκελάριος μετέθεσε μία μέρα νωρίτερα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα μία επίσκεψή της στο Μιλάνο,  έτσι ώστε να έχει χρόνο για να κάνει μερικά κρίσιμα ραντεβού την παραμονή της ψηφοφορίας.
Και να επιχειρηματολογήσει κόντρα σε όσους βουλευτές του κόμματός της είναι αντίθετοι με τη νέα συμφωνία για την Ελλάδα.
Γραπτή δήλωση για το νέο ελληνικό πρόγραμμα που θα αποδεσμεύσει κεφάλαια για τα επόμενα τρία χρόνια με την προϋπόθεση η κυβέρνηση Τσίπρα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, έκανε το Σάββατο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
Συγκεκριμένα, ο Jens Spahn ανέφερε ότι «έχει γίνει τεράστια πρόοδος στο θέμα της συμφωνίας με την Ελλάδα και το ΔΝΤ κατέστησε σαφές ότι θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα το φθινόπωρο».
«Ακόμα και ο τελευταίος άνθρωπος στην Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι η συμμετοχή στην ευρωζώνη δεν είναι δυνατή χωρίς να κάνεις και τις δικές σου προσπάθειες» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
Το Bloomberg αναφέρει επίσης την απόφαση του Eurogroup να είναι 26 δισ. ευρώ το ύψος της πρώτης δόσης με τα 10 εξ αυτών να πηγαίνουν στις τράπεζες, αλλά και ότι οι Ευρωπαίοι υπουργοί Oικονομικών δεν θέλουν κούρεμα, αλλά μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής του ελληνικού χρέους.
Παραθέτει επίσης τη δήλωση Schaeuble ότι «η συμμετοχή στην ευρωζώνη δεν είναι χωρίς όρους, η Ελλάδα πρέπει να κάνει προσπάθειες, αλλά αποφασίσαμε να της δώσουμε μία ευκαιρία» και καταλήγει με το εσωκομματικό πρόβλημα που καλείται να λύσει ο Αλέξης Τσίπρας.
Αφού η συμφωνία πέρασε από την ελληνική βουλή με τις ψήφους της αντιπολίτευσης και τώρα ο πρωθυπουργός μπορεί να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης αργότερα μέσα στον μήνα, κάτι που ίσως οδηγήσει σε εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης