Τελευταία Νέα
Οικονομία

Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Το τρίτο πρόγραμμα εγκρίθηκε – Η Ελλάδα μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης

Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Το τρίτο πρόγραμμα εγκρίθηκε – Η Ελλάδα μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης
Ο Sapin επανέλαβε ότι το ζήτημα του χρέους θα εξεταστεί τον Οκτώβριο, ωστόσο τόνισε πως δεν θα υπάρξει μείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους, αλλά ενδεχομένως αναδιάρθρωσή του

Την ικανοποίηση της Γαλλίας για την έγκριση του τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin, μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου Eurogroup.
Με την έγκριση του προγράμματος, η Ελλάδα θα μπορέσει να βρει ξανά τον δρόμο προς την ανάπτυξη και να δώσει στους νέους πρόσβαση στην εργασία, πρόσθεσε, στη συνέχεια, ο γάλλος υπουργός.
Ο κ. Sapin αναφέρθηκε στον δύσκολο δρόμο, μέχρι να υπάρξει η συμφωνία, σχολιάζοντας πως από τον Ιανουάριο έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Η Γαλλία ήθελε να παίξει τον ρόλο του συνδέσμου, ενώ εκτιμούσε πως έπρεπε να υπάρξει ένας τριπλός σεβασμός, σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό.
Ειδικότερα, τόνισε πως «εμείς δεν μπορούσαμε να αγνοήσουμε το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών και η Ελλάδα έπρεπε να σεβαστεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες».
Παράλληλα, υπογράμμισε πως η αλληλεγγύη είναι απαραίτητη, αλλά πρέπει να υπάρχει και αλληλοσεβασμός, προσθέτοντας πως πλέον η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει τις ευθύνες της.
Η Ελλάδα μετά από τρεις αγχωτικές ψηφοφορίες άξιζε την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων, υποστήριξε ο M. Sapin.
Η Γαλλία πάντα ήταν υπέρ του διαλόγου και εξέφρασε διαφορετικές απόψεις, αλλά ποτέ δεν πήγε ενάντια σε άλλο κράτος, επισήμανε, υποδηλώνοντας, ίσως, μια έμμεση κριτική στη γερμανική κυβέρνηση.
Τέλος, θέλησε να αναφερθεί στον χαρακτήρα του κατεπείγοντος της συμφωνίας, ο οποίος έγινε πρόδηλος μετά την επιβολή των capital controls, ώστε να υπάρξει χρηματοδότηση της Ελλάδας και να μπει η χώρα εκ νέου σε τροχιά ανάπτυξης.
Ερωτηθείς σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, επανέλαβε ότι το ζήτημα θα εξεταστεί τον Οκτώβριο, ωστόσο τόνισε πως δεν θα υπάρξει μείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους, αλλά αναδιάρθρωσή του.
Στόχος είναι να αποφευχθεί το χρέος, τόνισε ο κ. Sapin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης