Τελευταία Νέα
Οικονομία

FT: Η Γερμανία έτοιμη να δώσει το πράσινο φως στο νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα

FT: Η Γερμανία έτοιμη να δώσει το πράσινο φως στο νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα
«Στο τέλος της ημέρας εκτιμώ ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα», δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας
Την εκτίμηση ότι η Γερμανία θα δώσει το πράσινο φως στη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Θεσμών διατυπώνουν οι Financial Times.
Ειδικότερα, επικαλούμενοι τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, οι Financial Times σημειώνουν πως το Βερολίνο φαίνεται να στηρίζει τη συμφωνία και να βάζει τέλος στις εικασίες ότι θα αποτελέσει τροχοπέδη για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.
«Στο τέλος της ημέρας εκτιμώ ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα», δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, με τους αναλυτές να μεταφράζουν τη δήλωση σε ένδειξη στήριξης του νέου πακέτου, των περίπου 86 δισ. ευρώ, για την Ελλάδα.
Έτσι, φαίνεται να αποτρέπεται το ενδεχόμενο να ανοίξει ένας νέος κύκλος τεχνικών διαπραγματεύσεων της ελληνικής ομάδας με τους εκπροσώπους των Θεσμών, με υπαίτια τη γερμανική κυβέρνηση.
Ωστόσο, επισημαίνει το δημοσίευμα της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας, ο Schaeuble κατέστησε σαφές ότι το ζήτημα της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο νέο ελληνικό πρόγραμμα παραμένει ασαφές.
«Πρέπει να δούμε αν υπάρχει ισχυρή δέσμευση εκ μέρους του ΔΝΤ», τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, το ΔΝΤ φέρεται να εξετάζει τη συμμετοχή του, από το Φθινόπωρο και έπειτα, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση της εφαρμογής της συμφωνίας και θα ανοίξει το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Τέλος, οι FT, εκτιμούν πως αν δεν υπάρχει ξεκάθαρη δέσμευση συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ενδεχομένως να προκύψει πρόβλημα στην γερμανική κυβέρνηση, η οποία θα δυσκολευτεί να πείσει τους βουλευτές να υπερψηφίσουν τη συμφωνία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης