Τελευταία Νέα
Οικονομία

Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Κινούμαστε βάσει χρονοδιαγράμματος – Το χρέος θα συζητηθεί τον Οκτώβριο

Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Κινούμαστε βάσει χρονοδιαγράμματος – Το χρέος θα συζητηθεί τον Οκτώβριο
Έχουμε ευθύνη και αλληλεγγύη απέναντι στις ειλικρινείς προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, υποστήριξε ο Michel Sapin, υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας
Σήμερα (14/8) βρισκόμαστε εδώ για να πάρουμε μια απόφαση σχετικά με την πρόοδο που επιτεύχθηκε στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – Θεσμών, δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.
Ως στόχο έχουμε να αποφανθούμε επί της δουλειάς που έχει γίνει, πρόσθεσε ο Sapin, ενώ υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει τις ευθύνες της και σε πολιτικό επίπεδο.
«Έχουμε ευθύνη και πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη απέναντι στις ειλικρινείς προσπάθειες και στην καλή συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης», τόνισε ο γάλλος υπουργός.
Ειδικότερα, επισήμανε πως «το πρόγραμμα της Ελλάδας έχει μια πτυχή αλληλεγγύης και αν υπάρξει ανάγκη για περισσότερες λεπτομέρειες θα τις ζητήσουμε».
Ως προς το ζήτημα του χρέους κατέστησε σαφές ότι τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσής του, κάτι που χαρακτήρισε απαραίτητο, ώστε να καταστεί βιώσιμο και να ανασάνει ο ελληνικός προϋπολογισμός.
Πρέπει να υπάρξει οξυγόνο για την ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις, σε όλους τους τομείς, όπως η γεωργία και η βιομηχανία, ωστόσο πρέπει να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, υπογράμμισε ο Sapin.
«Το ζήτημα του χρέους θα συζητηθεί τον Οκτώβριο», κατέληξε ο γάλλος υπουργός.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης