Διεθνή

Spahn (Γερμανία): Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν και να μπουν στο Ταμείο ιδιωτικοποίησεων

Spahn (Γερμανία): Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν και να μπουν στο Ταμείο ιδιωτικοποίησεων
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να συμμετέχει στο νέο ελληνικό πρόγραμμα, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας
Την εκτίμηση ότι οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να εφόσον ανακεφαλαιοποιηθούν να μπουν στο Ταμείο των ιδιωτικοποιήσεων, που προβλέπει η συμφωνία, διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Jens Spahn, στην εφημερίδα Passauer Neue Presse.
Ως μια πραγματική ευκαιρία για να μπει σε τροχιά ανάπτυξης η ελληνική οικονομία εντός του ευρώ χαρακτήρισε το νέο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας, στη συνέχεια, ο Jens Spahn.
Παράλληλα, ανέφερε ότι ορισμένα σημεία της συμφωνίας παραμένουν ασαφή, όπως για παράδειγμα ο ρόλος του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.
Ο ίδιος τόνισε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να συμμετέχει στο πρόγραμμα, ενώ υπογράμμισε ότι εξίσου σημαντικό είναι το Ταμείο των ιδιωτικοποιήσεων να αγγίξει τα 50 δισ. ευρώ.
Τέλος, κατέστησε σαφές πως η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται από το ορισθέν χρονοδιάγραμμα για τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα, τα οποία πρέπει να εφαρμόσει.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης