Τελευταία Νέα
Διεθνή

L’Echo: Επικρίνει την στάση του Schaeuble - Η Γερμανία παρατείνει την αγωνία για την Ελλάδα

L’Echo: Επικρίνει την στάση του Schaeuble - Η Γερμανία παρατείνει την αγωνία για την Ελλάδα
Η Ελλάδα έκανε στροφή 180ο για να υπάρξει συμφωνία, όμως ο γερμανός υπουργός Οικονομικών παρατείνει την αγωνία, αναφέρει η βελγική εφημερίδα
Δριμεία κριτική στην στάση που τηρεί το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, ειδικότερα δε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, ασκεί η βελγική εφημερίδα L’Echo σε σημερινό δημοσίευμά της.
Αναλυτικότερα, η βελγική εφημερίδα, διατυπώνει την εκτίμηση πως η Γερμανία παρατείνει την αγωνία για την Ελλάδα, με τον Schaeuble να τορπιλίζει την κατάσταση.
Η ελληνική κυβέρνηση, αναφέρει το δημοσίευμα, έκανε μια στροφή 180ο μοιρών για να υπάρξει συμφωνία και μάλιστα, τώρα, ετοιμάζεται να εφαρμόσει ένα νέο, σκληρό, τριετές πρόγραμμα λιτότητας.
Παράλληλα, αλλάζοντας την στάση της, η Ελλάδα κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα στη συνεργασία της με τους θεσμούς με αποτέλεσμα την επίτευξη συμφωνίας και όμως τώρα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έρχεται να βάλει νέα εμπόδια για τη χώρα.
Ειδικότερα, ο γερμανός ΥΠΟΙΚ συνεχίζει να εκφράζει επιφυλάξεις και μάλιστα με τρόπο αναξιοπρεπή, που δεν αρμόζει στην κρισιμότητα του ζητήματος.
Ενδιαφέρον, έχει σύμφωνα με τον συντάκτη, και το γεγονός πως η γερμανίδα Καγκελάριος τηρεί διαφορετική στάση με αυτή του υπουργού της, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Merkel δεν φέρεται να έχει εκφράσει κάποια επιφύλαξη σε συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη συμφωνία Ελλάδας και θεσμών, κάτι που ίσως δείχνει την κρίση στο εσωτερικό της γερμανικής συγκυβέρνησης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης