Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Economista: Ποιο το πανόραμα μετά την τρίτη διάσωση της Ελλάδας - Ύφεση, ιδιωτικοποιήσεις, κατασχέσεις και χρεοκοπίες

El Economista: Ποιο το πανόραμα μετά την τρίτη διάσωση της Ελλάδας - Ύφεση, ιδιωτικοποιήσεις, κατασχέσεις και χρεοκοπίες
Υπό καθαρά μακροοικονομική άποψη, η Ελλάδα θα υποστεί δύο χρόνια σκληρής ύφεσης, σημειώνεται
Το πανόραμα μετά την εφαρμογή του τρίτου προγράμματος διάσωσης στην Ελλάδα επιχειρεί να σκιαγραφήσει η ισπανική οικονομική εφημερίδα «El Economista».
Όπως αναφέρει, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι κατασχέσεις ακινήτων και οι χρεοκοπίες επιχειρήσεων είναι, μεταξύ άλλων, τα πράγματα που σκιαγραφούν το πανόραμα στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.
Υπό καθαρά μακροοικονομική άποψη, η Ελλάδα θα υποστεί δύο χρόνια σκληρής ύφεσης, παρά την απροσδόκητη ανάπτυξη που καταγράφηκε στην οικονομία της το δεύτερο τρίμηνο του 2015.
Στο άρθρο σημειώνεται ότι από αύριο, το ελληνικό κοινοβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει 40 νέους νόμους, που θα επηρεάσουν μεταξύ άλλων την αγορά εργασίας.
Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, απολύσεις και μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων είναι μερικά από αυτά τα θέματα.
Η φορολογική μεταρρύθμιση και η φιλελευθεροποίηση της αγοράς ενέργειας της χώρας, επίσης, υπόκεινται σε μεταρρυθμίσεις.
Ο χρόνος είναι περιορισμένος και μεγάλο μέρος αυτών των νόμων θα πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα.
Όμως οι αλλαγές δεν θα σταματήσουν εκεί, καθώς τους επόμενους μήνες θα λάβει χώρα η μεταρρύθμιση του συστήματος αφερεγγυότητας, τόσο για τα νοικοκυριά όσο και τις επιχειρήσεις.
Σε πολλές από τις εγχώριες τράπεζες, σημειώνεται, σε περισσότερο από το 45% των δανείων τους καταγράφονται καθυστερήσεις πληρωμών και η λύση αυτού το προβλήματος θα είναι βασική ώστε οι τράπεζες να μπορέσουν να αρχίσουν να παρέχουν πάλι δάνεια.
Πρακτικά, αυτό το μέτρο θα έχει ως αποτέλεσμα κατασχέσεις κατοικιών και κλείσιμο επιχειρήσεων, κάτι που θα αποτελέσει τροχοπέδη για την ελληνική οικονομία βραχυπρόθεσμα.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης