Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης (υπ. Οικονομίας): Απαραίτητη η συμφωνία - Αναγκαζόμαστε να πάρουμε επώδυνα μέτρα για το κοινωνικό κράτος

Σταθάκης (υπ. Οικονομίας): Απαραίτητη η συμφωνία - Αναγκαζόμαστε να πάρουμε επώδυνα μέτρα για το κοινωνικό κράτος
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Οικονομίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών σε περίπτωση που αμφισβητηθεί η κυβέρνηση στη Βουλή
Την ανάγκη της ελληνικής οικονομίας για τη χρηματοδότηση από το νέο πρόγραμμα υπερτόνισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.
Ο κ. Σταθάκης ανέφερε πως δεν τίθεται θέμα εκλογών παρά μόνο αν αμφισβητηθεί η κυβέρνηση στη Βουλή.
«Με τα σημερινά δεδομένα υπάρχει ισχυρή πιθανότητα το πλαίσιο στο οποίο καταλήξαμε και συναποφασίσαμε να μας μεταστρέψει προς μια πιο θετική κατεύθυνση, με θετικό πρόσημο όσον αφορά το κρίσιμο σημείο της ανάπτυξης, την εξέλιξη της οικονομίας» είπε ο Γιώργος Σταθάκης, ενώ επεσήμανε ότι τα υψηλά πλεονάσματα θα σήμαιναν μεγάλες περικοπές.
Ο υπουργός εξήγησε ότι «τα φορολογικά βάρη θα επιμεριστούν δικαιότερα».
«Το πλαίσιο της συμφωνίας που υπάρχει σήμερα - και είναι σαφώς προσδιορισμένο - αφορά τέσσερα σημεία που είναι δεδομένα, όπως η δημοσιονομική εξυγίανση, ο τρόπος σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος, η απελευθέρωση επαγγελμάτων και αγορών προϊόντων» δήλωσε ο κ. Σταθάκης.
Σε αντιστάθμισμα της συμφωνίας η κυβέρνηση καλείται να αναλάβει πρωτοβουλίες στους τομείς του κοινωνικού κράτους και της ανάπτυξης της οικονομίας, παραδέχτηκε ο ίδιος.
Επίσης, ο υπ. Οικονομίας τόνισε ότι «δεν υπάρχουν μειώσεις στις συντάξεις» και πρόσθεσε ότι «αλλάζουν μόνον οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις».
Δεν υπάρχουν μειώσεις ούτε στους μισθούς, συνέχισε και υπενθύμισε ότι από το 2010 ώς το 2014 οι μειώσεις στους μισθούς ήταν της τάξης του 40% στο δημίσιο και του 17-18% στον ιδιωτικό τομέα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης